MED NØD OG NEPPE: Bogdan Stancu holdt på å falle i skuddøyeblikket, men fikk straffen i mål tross at standfoten forsvant under ham. Baneforholdene i Frankrike bekymrer. Foto: NTB Scanpix/Phil Oldham/Sportimage via PA Images
MED NØD OG NEPPE: Bogdan Stancu holdt på å falle i skuddøyeblikket, men fikk straffen i mål tross at standfoten forsvant under ham. Baneforholdene i Frankrike bekymrer. Foto: NTB Scanpix/Phil Oldham/Sportimage via PA ImagesVis mer

EM i skliing: - Det er en katastrofe, men det er ikke overraskende

Banene i Frankrike bekymrer.

(Dagbladet): Baneforholdene i Frankrike under EM vekker reaksjoner. Etter gårsdagens 2-0-seier over Albania går hjemmelagets trener Didier Deschamps til kraftig angrep på mattene.

- Det er en katastrofe, men det er ikke overraskende, sier manageren ifølge New York Times, om underlaget på Stade Velodrome i Marseille.

Anthony Martial og Olivier Giroud var blant spillerne som tydelig slet med festet på gresset, og Deschamps har en tydelig mening om hvem som har skylda - et rockeband som lånte stadion for noen uker siden.

- Hvis du holder en AC/DC-konsert en måned før EM ... De har byttet ut matta, lagt underlaget på nytt, forklarer franskmannen.

Skremmende dårlig

LØST: Paul Pogba var blant dem som sleit med å holde seg på beina i Marseille i går kveld. Foto: NTB Scanpix/AFP / BERTRAND LANGLOIS
LØST: Paul Pogba var blant dem som sleit med å holde seg på beina i Marseille i går kveld. Foto: NTB Scanpix/AFP / BERTRAND LANGLOIS Vis mer

Tidligere på dagen så tv-seerne Romanias Bogdan Stancu sette inn 1-0 på Parc des Princes, til tross for at standfoten skled unna i skuddøyeblikket - ikke ulikt John Terrys berømte straffemiss i Champions League.

NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie har også kritisert banene på lufta, og var spesielt kritisk til forholdene på finalearenaen Stade de France, etter åpningskampen der.

- Det var skremmende dårlig etter det jeg kunne se. Været har vært dårlig, men det har virket som om de har lagt helt nytt dekke der, som ikke har festet seg, sier Nordlie til Dagbladet.

- I dagens fotball bruker man ikke de gammeldagse skruknottene, men flere ulike typer faste, «traction»-systemer og så videre, og de fester ikke like godt når det er så løst. Da sliter spillerne med standfoten både på skudd og pasninger, sier NRK-eksperten, som også påpeker at banen i åpningskampen var tydelig humpete.

- I forhold til det vi vanligvis ser på toppnivå er det under pari, mener Nordlie.

EM-favoritter:  Hør hvem som er de norske landslagsspillernes favoritt til å vinne EM. Video: NTB Scanpix Vis mer

Tekniske feil

Didier Deschamps mener åpenbart også banene skaper problemer.

- Det fører til tekniske feil i oppbyggingen av spillet. Da jeg så bilder av at folk forlot konserter på stadion - uff, det burde ikke vært tillatt, sier Frankrike-sjefen

Albania-trener Giovanni De Biasi trenger trolig en seier over Romania for å ta seg videre i turneringen, men har en enkel løsning på banetrøbbelet:

- Har du gode sko, så sklir du ikke, sier han.