Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes comeback i Bergen

Emosjonell Huseklepp:
- Jeg gråt ikke. Men det var nummeret før

- Noen ganger er sølv rent gull, sier en lettet Brann-helt Erik Huseklepp. Foran nesten 18 000 elleville bergensere kan Brann juble for andreplassen i serien.

TAKKET AV: Erik Huseklepp spilte sin siste kamp for Brann  i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TAKKET AV: Erik Huseklepp spilte sin siste kamp for Brann i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann-Sarpsborg 08 2-1 (2-0)

BERGEN (Dagbladet): Sammen med datteren på fire og et halvt år mottok han rørt årets sølvmedalje sammen med de andre Brann-spillere, søndag kveld.

- Jeg gråt ikke. Men det var nummeret før, smiler en lettet Huseklepp.

En perfekt regissert avslutning
Brann-helten som debuterte hjemme på Brann-stadion en augustdag i 2005 med scoring, avsluttet med en vakker målgivende pasning da Sarpsborg 08 ble slått i årets siste hjemmekamp.

- For en kveld. Og den har akkurat begynt! Nå skal vi feste sammen med bergenserne i gatene til langt på natt. Det er på tide. Det er fortjent. Og for meg personlig er det en fin oppreisning og avslutning på Brann-karrieren. I 2014 var jeg med å spille så dårlig at klubben rykket ned. Jeg følte meg som en sviker. Men jeg ville ikke forlate et synkende skip. Jeg ville spille klubben opp igjen. Få revansje. I dag kan man trygt si at alle i Brann har lykkes med det, sier Huseklepp, og ser fornøyd ned på sølvmedaljen sin.

JUBEL: Branns Jakob Orlov scorer og blir omfavnet av fra venstren Gilli Rólantsson, Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Erik Huseklepp og Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
JUBEL: Branns Jakob Orlov scorer og blir omfavnet av fra venstren Gilli Rólantsson, Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Erik Huseklepp og Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Et vanvittig comeback
De fleste forståsegpåere tippet Brann fra midten til nedre del av tabellen før seriestart. Slik gikk det altså ikke. Da Lars Arne Nilsen overtok laget på en 10. plass i Obos-ligaen i fjor, var det en klubb med nesten knekt rygg. Sakte men sikkert, og med hardt, kjedelig arbeid har Brann kjempet seg tilbake i toppen av norsk fotball.

Nå venter Europa League neste sesong. I tillegg fikk klubben 18,5 millioner kroner for andreplassen i serien. For en klubb som fremdeles er i rød sone økonomisk, begynner det mildt sagt å se litt lysere ut nå.

Mister gode spillere
Brann-trener Lars Arne Nilsen ble kåret til «Årets trener» i forkant av gårsdagens kamp mot Sarpsborg. Treneren er lettet etter flere måneder med medaljesnakk.

- Endelig. Jeg er lettet og utrolig glad og stolt. Dette var fortjent. Vi har sammen hatt en sesong uten nedturer, sett bort fra cupen. Vi har stått sammen på treningsfeltet, i garderoben og på banen. Nå er vi i mål, for i år. Så tar vi en liten pust i bakken før vi starter forberedelsene til neste sesong, sier Nilsen.

Bergen  20161106.
Eliteserien fotball 2016: Brann - Sarpsborg 08.
Branns trener Lars Arne Nilsen ble årets trener  i Eliteserien i fotball.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20161106. Eliteserien fotball 2016: Brann - Sarpsborg 08. Branns trener Lars Arne Nilsen ble årets trener i Eliteserien i fotball. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Nilsen mister to viktige spillere. Kaptein Vadim Demidov er ikke med neste sesong. Det er heller ikke Erik Huseklepp som etter all sannsynlighet går til Haugesund.

Til og med Brann-keeper Piotr Leciejewski, som ble kåret til «årets keeper» i Norge, har ymtet frampå at han heller ikke er 100 prosent sikker på hvor han spiller neste år.

Huseklepp ønsker heller ikke å si noe om neste sesong.

- Akkurat nå er jeg Brann-spiller og sølvmedaljevinner. Jeg vil alltid være Brann-spiller i hjertet mitt. I løpet av kort tid får dere vite hvor jeg spiller neste sesong, sier Brann-helten, før han forsvinner ut i den kalde Bergens-natten for å feire sammen med bergenserne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!