Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emosjonell Ødegaard om gest: - Det var til min morfar som døde

Tilbake i Norge. Forbereder EM-kvalik med U21-landslaget og forteller hvorfor han pekte mot himmelen etter at han scoret sitt første mål for Heerenveen. 

PÅ GAMLE TRAKTER: Martin Ødegaard og U21-landslaget trente på Marienlyst stadion i Drammen onsdag ettermiddag. Her er Ødegaard på vei ut av stadion etter trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ GAMLE TRAKTER: Martin Ødegaard og U21-landslaget trente på Marienlyst stadion i Drammen onsdag ettermiddag. Her er Ødegaard på vei ut av stadion etter trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Martin Ødegaard (18) er tilbake i Norge etter en halv sesong i Heerenveen i Nederland. Sammen med U21-landslaget trente han på Marienlyst stadion i Drammen onsdag ettermiddag. Laget møter Kosovo i EM-kvalifiseringen førstkommende mandag.

- Det er alltid godt å være tilbake. Jeg trives godt her, sier Ødegaard, som spilte i Strømsgodset før galskapen tok av i 2015 og han reiste til Real Madrid.

18-åringen har de siste månedene vært lånt ut til Heerenveen. Stikkordene er utvikling, utvikling, utvikling. Og spilletid, spilletid, spilletid.

Og som vanlig har det vært mange spekulasjoner og overskrifter rundt Norges største fotballtalent. Skal han tilbake til Real Madrid? Blir han lånt ut til en annen klubb? Eller i det hele tatt: Hva er det som skjer?

Ingen forandring

Omgitt av et lite pressekorps etter onsdagens trening svarer Ødegaard:

- Det er ikke noe som er forandret. Jeg er der (i Heerenveen) også neste sesong. Jeg føler at jeg har gode muligheter til å utvikle meg der og spille kamper. Det er det som er målet. Og det føler jeg at jeg har mulighet til.

FORBEREDER EM-KVALIK: Martin Ødegaard i fint driv på Marienlyst stadion. Det var her eventyret startet, på Strømsgodsets hjemmebane. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBEREDER EM-KVALIK: Martin Ødegaard i fint driv på Marienlyst stadion. Det var her eventyret startet, på Strømsgodsets hjemmebane. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

17. mai scoret han sitt første målet for klubben. Det skjedde mot Utrecht i semifinalen til playoff til Europa League. Etter scoringen pekte Ødegaard mot himmelen. På Dagbladets spørsmål - om hva han mente med denne målfeiringen - svarer han:

- Det var til min morfar som døde for ikke så lenge siden.

- Det var emosjonelt?

- Ja, det var det.

Heerenveen tapte 1-3, og klarte ikke å snu i returoppgjøret. Dermed blir det ikke noe spill i Europa på Ødegaard og co. neste sesong.

Misfornøyd

Ødegaard erkjenner at han til tider har vært misfornøyd med spilletida i Heerenveen, men legger ikke noe dramatikk i det. Han har tidligere tilbakevist at klubben må betale 350 000 kroner til Real Madrid hver gang han ikke spiller, slik en spansk avis hevdet.

- Det var en periode der jeg ikke var så veldig fornøyd. Men sånn er det i fotballen. Det går opp og ned. Laget har vært inne i en dårlig periode etter jul. Og da er det naturlig at noen går inn og ut av laget. Men jeg spilte mye på slutten. Det er jeg fornøyd med.

A-landslagets trener, Lars Lagerbäck, valgte å utelate Ødegaard i troppen til de kommende kampene mot Tsjekkia og Sverige. Det var en sportslig vurdering.

MØTTE PRESSEN: Martin Ødegaard forteller at han er fornøyd med avslutningen i Heerenveen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Martin Ødegaard forteller at han er fornøyd med avslutningen i Heerenveen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg traff ham så vidt etter kampen mellom Mjøndalen og Strømsgodset. Det var ikke så lenge. Det var mer for å hilse, forteller Ødegaard.

Hviledager

Han har hatt noen hviledager etter sesongen i Nederland. Champions League-finalen mellom Real Madrid og Juventus så han på hytta i Sverige. Han erkjenner at det blir vanskelig å komme inn på laget.

- Det er det beste laget i verden. Men jeg tror det er fullt mulig å komme seg inn og spille der etter hvert, sier 18-åringen. Han røper at han har jevnlig kontakt med vitale skikkelser i klubben.

- Hvordan føler du selv at du har utviklet deg de siste månedene?

- Jeg er blitt mer voksen i spillet, litt sterkere, litt raskere og bedre fysisk.

Ødegaard forteller videre at han trives i Heerenveen, som han omtaler som en «liten by», men at dette - altså byen - ikke er det viktigste.

- Fotballen er den viktigste. Og den føler jeg er bra. Jeg trives godt. Morten (Thorsby) er der og et par andre skandinavere. Jeg trives godt med de andre på laget, forteller Ødegaard.

LEK: Martin Ødegaard har fortsatt et lite anstrengt forhold til en fotball. Slik andre holder en kaffekopp, balanserer han med en ball på hodet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEK: Martin Ødegaard har fortsatt et lite anstrengt forhold til en fotball. Slik andre holder en kaffekopp, balanserer han med en ball på hodet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
GODE KOMPISER: Martin Ødegaard og Iver Fossum har fulgt hverandre i flere år. Nå er Ødegaard i Heerenveen, mens Fossum rykket opp i Bundesliga med Hannover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE KOMPISER: Martin Ødegaard og Iver Fossum har fulgt hverandre i flere år. Nå er Ødegaard i Heerenveen, mens Fossum rykket opp i Bundesliga med Hannover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart