Ukraina klar for VM-playoff

Emosjonell seier: - Den tøffeste perioden i våre liv

Ukraina er klare for playoff-finalen i VM-kvalifiseringen etter en følelsladet 3-1-seier over Skottland i kveld. Nå er Ukraina én seier unna VM-billett. - Det har vært den tøffeste perioden i våre liv, sier Ukrainas Manchester City-stjerne Oleksandr Zintsjenko.

VANT FOR HJEMLANDET: Andrij Jarmolenko scoret ett av målene da Ukraina slo Skottland 3-1. Foto: NTB Scanpix
VANT FOR HJEMLANDET: Andrij Jarmolenko scoret ett av målene da Ukraina slo Skottland 3-1. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukraina hadde ikke spilt en gjeldende landskamp siden november grunnet Russlands invasjon og krig i hjemlandet.

Følelsene var derfor sterke og ambivalente for de ukrainske fotballstjernene før playoff-semifinalen borte mot Skottland.

Oleksandr Zintsjenko, Andrij Jarmolenko og co. gikk ut på Hampden Park med følelsene utpå drakta.

De ville gi hjemlandet noe å glede seg over.

Det ga en sterk og emosjonell 3-1-seier til Ukraina, som betyr at Skottland kan glemme VM. Ukraina møter nå Wales i playoff-finalen. Vinneren der går inn i gruppe B i Fotball-VM i Qatar.

Seieren i Skottland var en stor prestasjon av de ukrainske fotballheltene i en særdeles vanskelig tid med krig i hjemlandet.

- Det har vært den tøffeste perioden i våre liv. Flere på laget har mistet venner og familie. Det er ikke lett, men du må fortsette, sier Manchester City-stjerna Oleksandr Zintsjenko i et intervju vist på TV 2.

- Vi drømmer om VM. Vi må vinne neste kamp. Hvis ikke, betyr ikke dette resultatet noe som helst.

Andri Jarmolenko ga Ukraina ledelsen etter 33 minutter med en lekker scoring. West Ham-angriperen kom seg fri bak vertenes forsvar og chippet ballen elegant over Skottlands keeper.

Roman Jaremtsjuk doblet Ukrainas ledelse like etter sidebytte. Oleksandr Karavajevs innlegg ble stanget inn av en ruvende Jaremtsjuk på rått vis - og dermed 0-2 i Skottland.

11 minutter før full tid reduserte Callum McGregor, da han utnyttet en feil av Ukrainas keeper og satte inn 1-2. Det tente VM-håpet til skottene.

Det håpet ble slukket på overtid av overtiden. Ukraina kontret og Artem Dovbyk satte inn 3-1 etter pasning fra Manchester City-stjerna Zintsjenko.

Etter triumfen var det blandede følelser å spore hos de ukrainske spillerne.

Kampen skulle egentlig vært spilt i mars, men ble utsatt grunnet Russlands invasjon av Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer