LEGGSKADD: Xavi Hernandez sliter med en leggskade - og vondt flere steder. Nå er VM i fare. Foto: PAUL WHITE/AP
LEGGSKADD: Xavi Hernandez sliter med en leggskade - og vondt flere steder. Nå er VM i fare. Foto: PAUL WHITE/APVis mer

EMs beste kan miste VM

Xavi spiller med skade.

||| (Dagbladet): For to år siden var Xavi Hernandez svært sentral da Spania vant EM i Østerrike og Sveits, og han ble kåret til mesterskapets beste spiller av Uefa.

Midtbanespilleren har vist klasse også i sesongavslutningen for Barcelona - men nå er VM i fare.

I verste fall er nemlig skaden hans så alvorlig at han ikke får med seg mesterskapet i Sør-Afrika.

Usikker Pep- Xavi spiller med en skade som kan føre til at VM ryker. Han ofrer seg for oss nå, for han vet at han ikke kan overlate oss til oss selv i disse kampene, sier Barca-trener Pep Guardiola ifølge Associated Press.

Det er spesielt en leggskade som skaper trøbbel for ham.

- Sannheten er at jeg har vondt en rekke steder, men det er mye som står på spill for laget og det vil jeg være med på, sier Xavi.

Barcelona leder serien ett poeng foran Real Madrid og sitter i førersetet i jakten på en ny ligatittel, tre runder før slutt. I Champions League ble de slått ut av Inter i forrige uke.

Presser seg- Det er bare tre kamper igjen og da kan jeg presse meg litt. Og hvis jeg presser meg, er det fordi jeg mener det vil gå bra, sier Xavi.

Spania har aldri gått til topps i VM tidligere, og den drømmen svekkes om Xavi ikke kan være med. Fernando Torres er også skadd nå, men hans mesterskap skal ikke være i fare. Fabregas bør også bli klar.

Spanjolene VM-åpner mot Sveits 16. juni, før de møter Honduras og Chile.

EMs beste kan miste VM