EN HUNNDREDEL BAK:  Henrik Kristoffersen i 1. omgang i verdenscupfinalen i slalåm i Meribel søndag formiddag. Foto:Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix.
EN HUNNDREDEL BAK: Henrik Kristoffersen i 1. omgang i verdenscupfinalen i slalåm i Meribel søndag formiddag. Foto:Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

En 100-del fra tet i slalåmdrama

- Full gass i 2. omgang, sier kometen Henrik Kristoffersen. Finaleomgangen starter 11.30.

Henrik Kristoffersen ligger på annenplass etter 1. omgang av verdenscupfinalen i slalåm i franske Meribel søndag mofrgen

Det er italieneren Stefano Gross som leder etter den første runden. Han kjørte inn til 46,78 sekunder og er hundredel foran den norske kometen, som tok sin første verdenscup-seier i storslalåm i går.

Verdenscupvinner Marcel Hirscher, som også kjemper om å vinne slalåmcupen, ligger på tredjeplass. Han er bare åtte hundredeler bak Gross.

- Det er forholdsvis jevnt og tett, så jeg må gjøre som i storslalåmrennet lørdag, klemme til med alt jeg har i 2. omgangen, sa Henrik Kristoffersen til NRK.

Russeren Alexander Khorosjilov ligger på fjerdeplass. Han er 42 hundredeler bak, og det er helt klart at også russeren kan blande seg inn i tetkampen med en god finaleomgang.

- Underlaget passer
- Underlaget passer meg også i dag. Det rister og er litt ujevnt, men kjentes bra. Det blir spennende, og jeg kan i hvert fall ikke spare på noe, men gi full gass, sa Kristoffersen.

 EN HUNDREDEL FORAN:  Stefano Gross fra Italia fornøyd etter sin 1. omgang i morges. Foto: Robert Pratta, Reuters/NTB Scanpix.
EN HUNDREDEL FORAN: Stefano Gross fra Italia fornøyd etter sin 1. omgang i morges. Foto: Robert Pratta, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Også Sebastian Foss Solevåg er med i slalåmfinalen. Han kjørte et jevnt bra renn og ligger på 10. plass før annen omgang. Fra Solevåg til Gross skiller det 1,15 sekunder.

Annenomgangen går senere søndag, og Henrik Kristoffersen jakter på sin femte verdenscupseirer. Han har vunnet to slalåmrenn tidligere i år.

(NTB).