KLAR TALE: Milano-Sanremo- og Paris-Roubaix-vinner John Degenkolb er tydelig på at ingen idrett er 100 prosent dopingfri og etterlyser et mer intensivt arbeid mot juksemakerne. Foto: EPA/HENNING ANGERER
KLAR TALE: Milano-Sanremo- og Paris-Roubaix-vinner John Degenkolb er tydelig på at ingen idrett er 100 prosent dopingfri og etterlyser et mer intensivt arbeid mot juksemakerne. Foto: EPA/HENNING ANGERERVis mer

- En 100 prosent dopingfri sport er en illusjon

Klassikerstjerne med klar tale.

(procycling.no): John Degenkolb har hatt en fantastisk sesong med Milano-Sanremo og Paris-Roubaix i vår.

Nå etterlyser han et bedre antidopingarbeid i sykkelsporten, selv om han understreker at det allerede blir gjort mye.

- En 100 prosent dopingfri sport er en illusjon. Man kan aldri forvente at sykkelsporten blir helt fri for juksemakere. Det samme gjelder i alle andre idretter.

- Jeg vil ikke fordømme noen eller rette pekefingeren mot noen, men jeg tror det er potensial for å gjøre mer i kampen mot doping. Det er en oppgave for UCI (det internasjonale sykkelforbundet, journ. anm.), sier Degenkolb til T-online og viser til Astana-saken han mener tok altfor lang tid.

Degenkolb har sammen med Marcel Kittel og Tony Martin, Tysklands tre største sykkelstjerner for øyeblikket, vært svært tydelige på at de står samlet mot doping.

Blant annet figurerte de i dokumentarfilmen «Die schwerste Etappe», som tok for seg Tysklands gamle helter og dopingproblematikken, hvor deres standpunkt mot doping var tydelig.

- Vi representerer en nulltoleranseholdning, og vi beviser at det er mulig å ha suksess uten doping. Hvem som helst som ikke tror på oss kan komme og se oss trene for å skjønne at vi virkelig mener det.

- Desto mer effektive og bedre kontrollene blir, desto større sjanse er det for at man anerkjenner rene utøvere. Mine to seirer (Milano-Sanremo og Paris-Roubaix, journ. anm.) viser at vi er på riktig vei, sier den tyske klassiker- og spurtstjerna.

For øyeblikket sykler John Degenkolb Sveits rundt hvor han sammen med blant andre Alexander Kristoff og Mark Cavendish lader opp til Tour de France.

Touren starter 4. juli i Utrecht med en 13,8 kilometer lang prolog.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.