Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En ærlig juksemaker

Kjell Ove Hauge (29) er en av de få toppidrettsutøvere som har avgitt en positiv dopingprøve og deretter umiddelbart innrømmet forholdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han fikk ros for det fra Norges Idrettsforbund som nå ønsker seg hjelp fra Hauge i kampen mot doping. - Vi setter stor pris på at Kjell Ove Hauge står åpent fram og forteller ærlig sin historie. - Han er en ressurssterk person som vi godt kan få bruk for i kampen mot dopingbruk i idretten, sier informasjonssjefen i Norges Idrettsforbund (NIF) Morten Berger til Dagbladet.

Belastning

Han understreker at NIF vil drøfte et eventuelt samarbeid med Kjell Ove Hauge først etter at oppstyret rundt selve avsløringen har lagt seg noe. - Denne saken er en stor belastning for ham, selv om han har valgt å stå fram umiddelbart. - Et engasjement på vår side i antidopingkampen vil medføre en ekstrabelastning, og det må vi tenke gjennom på forhånd, mener NIFs informasjonssjef. Den avslørte kulestøteren leste opp et sjeldent dokument på pressekonferansen i går. Deretter kom han med utfyllende opplysninger, til tross for at både han og friidrettsforbundets representanter på forhånd fastslo at han ikke vil gi ytterligere kommentarer utover den oppleste uttalelsen.

Desperat

- Jeg ble temmelig desperat da jeg så hvor lang tid det tok å komme tilbake igjen etter muskelskaden min. Under et treningsopphold i USA valgte jeg den siste utveien for å få karrieren min på rett spor. - Jeg kjøpte det forbudte stoffet «russer-dop» i El Paso i Texas, men trodde det var ute av kroppen for lengst da jeg ble testet i forbindelse med en treningsøkt på idrettshøyskolen 23. juni. - Derfor var jeg ikke det spor nervøs under testen i juni, selv om jeg visste jeg hadde tatt en sjanse, sier Kjell Ove Hauge. Nå er han ferdig med aktiv idrett på topp-plan. Snart venter aktiv jobb for Idrettsforbundet i kampen mot doping. - En som har følt problemene på kroppen slik Kjell Ove Hauge har gjort, kan være nyttigere i kampen mot doping enn mange brosjyrer, innrømmer NIFs informasjonssjef Morten Berger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!