En ærlig juksemaker

Kjell Ove Hauge (29) er en av de få toppidrettsutøvere som har avgitt en positiv dopingprøve og deretter umiddelbart innrømmet forholdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han fikk ros for det fra Norges Idrettsforbund som nå ønsker seg hjelp fra Hauge i kampen mot doping. - Vi setter stor pris på at Kjell Ove Hauge står åpent fram og forteller ærlig sin historie. - Han er en ressurssterk person som vi godt kan få bruk for i kampen mot dopingbruk i idretten, sier informasjonssjefen i Norges Idrettsforbund (NIF) Morten Berger til Dagbladet.

Belastning

Han understreker at NIF vil drøfte et eventuelt samarbeid med Kjell Ove Hauge først etter at oppstyret rundt selve avsløringen har lagt seg noe. - Denne saken er en stor belastning for ham, selv om han har valgt å stå fram umiddelbart. - Et engasjement på vår side i antidopingkampen vil medføre en ekstrabelastning, og det må vi tenke gjennom på forhånd, mener NIFs informasjonssjef. Den avslørte kulestøteren leste opp et sjeldent dokument på pressekonferansen i går. Deretter kom han med utfyllende opplysninger, til tross for at både han og friidrettsforbundets representanter på forhånd fastslo at han ikke vil gi ytterligere kommentarer utover den oppleste uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer