- En agent ville ha en boligblokk

Ferguson om Rooney og rådgivere.

AGENTENS FEIL: Alex Ferguson mener at United ville blitt ødelagt, dersom Wayne Rooney ble viktigere enn ham selv. Foto: AP/Jon Super
AGENTENS FEIL: Alex Ferguson mener at United ville blitt ødelagt, dersom Wayne Rooney ble viktigere enn ham selv. Foto: AP/Jon SuperVis mer

(Dagbladet): Manchester United-sjef Alex Ferguson vant kampen om Wayne Rooney i november. Spissen signerte en enda mer lukrativ kontrakt, og skotten la skylda for striden på Rooneys agent.

I et intervju med den irske statskanalen RTE går Ferguson enda tøffere ut mot agentene som svermer rundt Premier League-spillerne.

- Når det gjelder Wayne er det ingen tvil om at han fikk dårlige råd. Vi må håndtere agenter hele tida i disse dager, og det er en vanskelig jobb, sier Ferguson.

Penger per mål Han trekker fram noen eksempler på hva han og United møter i forhandlinger.

- Jeg husker en agent som ønsket at spissen skulle bli betalt for alle målene han scoret. Jeg sa til (tidligere styreformann) Martin Edwards at han måtte minne agenten på at det var derfor vi ville kjøpe den spilleren.

- En annen ville ha oss til å kjøpe en boligblokk til ham. Det er slikt du opplever i dag, det er ikke til å tro.

Ferguson ga neppe fra seg en eneste leilighet, og han sier i intervjuet at klubbens viktigste person må være manageren. Altså ham selv, siden 1986.

- I det minuttet en spiller blir viktigere enn manageren i Manchester United, så er klubben ferdig. Den blir aldri den samme igjen. Det er måten du takler ting på, du må være sterk og ha styrets støtte. Jeg har alltid hatt det.

Ferguson fylte 69 år nyttårsaften. I 2002 skulle han pensjonert seg, men han snudde. I RTE-praten forteller han at United rakk å ta kontakt med Sven-Göran Eriksson før han ombestemt seg.

Vil ikke hoppe på fly - Jeg er 69 nå, men du spør deg selv: «Hva skjer når du gir deg? Hva gjør du?» Jeg sa til kona mi for en tid siden at vi alltids kan reise. Men i vår alder kan du ikke bare hoppe på et fly. Det er derfor jeg ikke har noen planer. Det er ingen planer om at jeg skal pensjonere meg. Jeg håper helsa holder, slik at jeg kan fortsette, sier Ferguson.

Også spillere blir gamle, og den skotske treneren innrømmer at det er vanskelig å ta farvel med United-gjengen som kom opp som tenåringer på tidlig 90-tall.

Nå er bare Gary Neville, Ryan Giggs og Paul Scholes igjen på Old Trafford.

- Noen ganger når en spiller drar på årene må du bare erkjenne det og de må vekk. Men Manchester United-ånden ble skapt av U-laget fra 1992. De to Nevillene, Giggs, David Beckham, Scholes og Nicky Butt, de spillerne var Manchester Uniteds ånd, sier Ferguson.

DEN ELDRE GARDE: Gary Neville var en av spillerne som skapte United-ånden. Her mot WBA lørdag. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth
DEN ELDRE GARDE: Gary Neville var en av spillerne som skapte United-ånden. Her mot WBA lørdag. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer