En altfor bitter nummer to

Med dette brevet om Marit Bjørgen gjør Justyna Kowalczyk bare seg selv vondt.

ALT SOM VANLIG:  Marit Bjørgen jubler for nok en seier med Justyna Kowalczyk rett bak. FOTO::ERIK BERGLUND/Dagbladet.
ALT SOM VANLIG: Marit Bjørgen jubler for nok en seier med Justyna Kowalczyk rett bak. FOTO::ERIK BERGLUND/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET var et uvanlig bittert brev Justyna Kowalczyk forleden skrev til avisa Gazeta om forholdet til Marit Bjørgen. Der tok den polske langrennstjernen som vanlig opp astmamedisinene Marit har fått lov til å bruke de siste seks sesongene. Dette forblir visst Justynas egen forklaring på hvorfor hun som regel er nest best, og gir på den måten bitterheten ny næring.

Bare det i seg selv hinter om at det helst blir en ny vinter med Marit Bjørgen på plassen foran Kowalczyk. For slike manisk negative tanker for en som skal prestere idrett på topp internasjonalt nivå, fungerer ikke akkurat som en tiger på tanken.

Men mest av alt er dette brevet trist.

VIRKELIG store idrettskarrierer blir størst når de berører hverandre på en fin måte. Da betyr det ikke så mye at et mulig gull blir til sølv. Antall seiere er over tid mindre viktig enn den menneskelige fortellingen om hvordan de blir vunnet.

Det er akkurat den historien som de siste sesongene har gjort Marit Bjørgen og Therese Johaug til noe av det flotteste som har skjedd i  toppidretten vår; og det er dette som vil gjenta seg internasjonalt om Charlotte Kalla overrasker med å slå de to norske vennene sine under Falun-VM til vinteren:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer