En amerikaner fra ny VM-kamp

Thomas Hansvoll kan få en ny VM-kamp mot Bruno Girard raskere enn ventet, men først må han slå amerikaneren Jesse Corona.

29 år gamle Corona med 18 kamper på baken blir Hansvoll motstander i tyske Schwerin 12. oktober. Amerikaneren har 18 kamper til nå, åtte er endt med seier og en er endt uavgjort. Han har vunnet to av kampene sine på knockout.

- Corona er en så bra bokser som nødvendig for at Thomas skal kunne komme seg inn blant de ti beste på WBA-rankingen igjen, sier Steffen Tangstad til NTB.

Målet til både Hansvoll og Tangstad er en ny VM-kamp mot Bruno Girard, og allerede 3. desember kan drømmen gå i oppfyllelse, men det betinger at Thomas gjør kort prosess med amerikaneren i Schwerin.

Steffen Tangstad vil ikke bekrefte at det ligger en ny VM-kamp i kortene allerede før jul, men på WBAs offisielle internettside står Girard oppført med kamp 3. desember. Foreløpig er det ikke satt opp noen motstander. Rykter i boksemiljøet sier at Hansvoll kan være aktuell.

Ser bra ut

- Jeg var i Oslo og så Thomas sparre mot en franskmann tirsdag, og det ser veldig bra ut. Han er veldig sterk og virker å være på vei til å bli i god form, sier Tangstad.

Han jobber nå med å skaffe Hansvoll en ny sparringpartner, for franskmannen han har jobbet med de siste 14 dagene reiser hjem igjen torsdag.

- Jeg føler meg veldig bra. Nå har jeg hatt 40 sparringrunder den siste tiden, og de har gjort godt, sier Hansvoll selv til NTB.

Han synes det er deilig at de fleste brikkene er falt på plass i forhold til kampen i Tyskland 12. oktober.

- Det er greit å skulle møte en amerikaner, men problemet er at man aldri kan vite hva de er gode for. Mange av amerikanerne blir matchet så tøft at de aldri får noen god kampliste, sier Hansvoll.

Hørt rykter

- Jeg har også hørt rykter om at 3. desember kan være en dato å krysse av for, men bortsett fra at Girard står oppført med en kamp da uten motstander, så vet jeg lite om dette, sier Hansvoll.

Han tapte knepent på poeng for franskmannen i Paris 23. mai da de to gjorde opp om VM-tittelen i lett tungvekt i World Boxing Association (WBA). Franskmennene var begeistret over Hansvolls innsats, og mente allerede da at en returkamp lå i luften.

Foreløpig holder Steffen Tangstad kortene tett til brystet, men han jobber kontinuerlig med å få Hansvoll i posisjon igjen, og det virker helt klart at med god innsats mot Jesse Corona i Schwerin om tre uker, så kan sjansen komme raskere enn ventet.

- Jeg håper jeg får en ny sparringpartner hit til Osalo, slik at jeg kan fortsette den gode treningen, sier Hansvoll, som har god kontroll med vekten sin, selv om han fortsatt er litt for tung for å klare vekta i lett tungvekt, men i løpet av tre uker, skal også den biten være på plass.

NTB