- En annen enn Lars kunne brukket nakken

RBK-legen skvatt da Hirschfeld braklandet.

(Dagbladet.no): Det gikk et gisp gjennom Lerkendal 22 minutter inn i førsteomgangen mot Schalke i går kveld. Miika Koppinen headet dristig tilbake til Lars Hirschfeld, og RBK-keeperen måtte stupe fram for å snappe ballen foran Peter Løvenkrands.

Det greide han, men med hendene rundt ballen ble Hirshfeldt vippet over ryggen på sin egen forsvarer, før han traff bakken med hodet først.

Bildene så ikke pene ut - og RBK-lege Torbjørn Grøntvedt innrømmer at Hirschfeld ga ham en støkk.

- Jeg satt oppe på tribunen, og fikk vondt i magen. Jeg tenkte «fy fader, det så helt fryktelig ut». Men så reiste han seg opp, ristet litt på hodet, og deretter var det heldigvis full fart igjen, sier han til Dagbladet.no.

Kattemyk

Grøntvedt har ikke fått rapporter på at Hirshfeld plages av krasjlandingen.

- Det var trening ett, men jeg har ikke hørt noe om at Lars ble skadet.

- Du ville visst det dersom det var noe?

KRASJLANDING: Lars Hirshfeld er sjeldent myk i muskulaturen. Det kan ha reddet ham fra en stygg skade etter denne landingen i gårsdagens kamp mot Schalke. Foto: Daniel Sannum Lauten/AFP
KRASJLANDING: Lars Hirshfeld er sjeldent myk i muskulaturen. Det kan ha reddet ham fra en stygg skade etter denne landingen i gårsdagens kamp mot Schalke. Foto: Daniel Sannum Lauten/AFP Vis mer

- Da ville jeg helt sikkert fått rapport. Lars kom nok greit unna, han er veldig flink til å tøye og jobbe med muskulaturen. Derfor er han veldig myk og har store gode leddutslag. Lars er som en katt når han ramler i uheldige posisjoner og stillinger, du så i går hvordan han greide å vippe seg ned riktig vei, og ikke over nakken, sier Grøntvedt.

Han tror konsekvensene kunne vært langt verre for en mindre veltrent og kattemyk person enn Hirshfeld.

- Om noen av oss hadde ramlet sånn, kunne det endte med nakkebrudd.

- Flaks at det var Hirshfeld og ikke noen av de andre på banen?

- Guttene er godt trent, og tåler ganske mye. Men Lars er nok den som tåler det best, sier han til Dagbladet.no.

- En annen enn Lars kunne brukket nakken