- En annen fører dyttet meg ut av banen

Formel 1-stjerne rasende etter krasj.

KRASJ: Williams-fører Felipe Massa krasjet og veltet under Formel 1-runden i Tyskland. Foto:    REUTERS/Kai Pfaffenbach
KRASJ: Williams-fører Felipe Massa krasjet og veltet under Formel 1-runden i Tyskland. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valtteri Bottas var sjanseløs mot overlegne Nico Rosberg i Tysklands Grand Prix i formel 1 søndag. Men i kampen om 2.-plassen var han sterkere enn Lewis Hamilton.

Etter krasj i kvalifiseringen, med påfølgende utskiftninger på bilen, endte det med at sammenlagttoer Hamilton måtte starte som nummer 20 i søndagens Grand Prix-løp på Hockenheim-banen.

- Jeg må røyke noe om jeg skulle tro at jeg kan vinne dette, var Hamiltons kommentar før løpet ble vinket i gang.

Og briten hadde rett, men bare så vidt. For bare to førere klarte å holde Hamilton bak seg i mål. Allerede halvveis i løpet hadde Hamilton kjørt seg opp til en topp 5-plassering. Det ble en tett kamp mot Bottas på de siste rundene, men finnen viste styrke og kjørte inn 2.-plassen.

- Det var fantastisk å slå en Mercedes-fører. Helt rått, var kommentaren på Bottas radio etter målgang.

- Det var ikke lett, men jeg er veldig fornøyd, fortsatte finnen etter løpet.

Overlegen duo Rosberg, som blant annet ble fulgt av fotballspilleren Lukas Podolski i Mercedes-garasjen, hadde beste startposisjon og kjørte i front gjennom hele løpet. Han vant med 20,7 sekunders margin til Bottas. Deretter skilte ytterligere 1,8 sekunder til Hamilton.

- Det har vært en fantastisk helg og det er stort å vinne på hjemmebane, sa Rosberg i seiersintervjuet.

Hamilton og Rosberg har vært de desidert beste førerne i formel 1-sirkuset så langt denne sesongen. De to har sørget for at Mercedes har seiret i ni av ti løp. Hamilton har vunnet fem GP-løp, mens Rosberg har fire triumfer.

DRAMATIKK.Felipe Massa og Kevin Magnussen kjørte i hverandre. Foto:   EPA/DAVID EBENER
DRAMATIKK.Felipe Massa og Kevin Magnussen kjørte i hverandre. Foto: EPA/DAVID EBENER Vis mer

- Jeg gjorde mitt beste for å komme gjennom hele feltet. Det ble tøft og jeg er bare glad jeg fikk med meg noen poeng, sa Hamilton.

Rosberg leder VM-sammendraget. Han har 14 poengs luke til Hamilton. Briten har videre 70 poeng ned til Red Bull-føreren Daniel Ricciardo på tredjeplass.

Massa brøt igjen Brasilianske Felipe Massa måtte bryte Storbritannias Grand Prix for to uker siden allerede i 2. runde. I mars kjørte han også ut av Australias Grand Prix. Da kjørte han ut i 57. runde. Under søndagens løp måtte han ut i første sving.

Williams-føreren og danske Kevin Magnusson kjørte så vidt i hverandre og begge havnet utenfor banen. Massa snurret rundt og måtte bryte. Begge førerne kom uskadd fra uhellet.

- Jeg er veldig skuffet over det som skjedde. Det var en annen fører som dyttet meg ut av banen, sa Massa.

Også Toro Rossos Danijl Kvijat, Sauber-føreren Adrian Sutil og Romain Grosjean fra Lotus måtte bryte under søndagens Grand Prix.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer