Martine Ek Hagens marerittår

En av 2016s mest uheldige skijenter trodde hun endelig skulle få en opptur. Så gikk det galt igjen: - Veldig tungt

Martine Ek Hagens marerittår er ikke til å tro.

UHELDIG: Det er ingenting i veien med talentet til Martine Ek Hagen (25), men det siste året har omtrent alt gått imot henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UHELDIG: Det er ingenting i veien med talentet til Martine Ek Hagen (25), men det siste året har omtrent alt gått imot henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Marginer, flyt og tilfeldigheter kan være svært utslagsgivende i toppidretten. For Martin Ek Hagen (25) har alle disse faktorene gått imot henne i 2016 - et år med en endeløs og nesten uforståelig rekke av uheldige hendelser.

Marerittåret kan oppsummeres i fem store nedturer:

1. Det startet i vinter. Ek Hagen slet med sykdom og fikk ikke ut sitt potensial. Derfor ble hun vraket fra elitelandslaget da Norges Skiforbund valgte å kutte antall landslagsplasser i vår. Plutselig fikk hun ikke lenger være med på samlinger med sine beste treningsvenninner. Aller verst var det å ikke få reise sammen med tremenningen og bestevenninna Heidi Weng.

2. Da elite- og rekruttlandslaget, som Ek Hagen nå er en del av, skulle møtes på samling i august, hadde hun gledet seg lenge. Men hun fikk dessverre en ny nedtur, da hun falt, fikk skulderen ut av ledd og ble fraktet med ambulanse vekk fra Blinkfestivalen i Sandnes. Hun mistet dermed treningssamlingen som var viktig med tanke på det som ventet til vinteren.

3. Dermed ble hun også satt tilbake rent treningsmessig og måtte trene alternativt i en god periode. Så gikk det galt igjen. I september satt hun seg fast i en myr på løpetur i skogen i Lillehammer. Myrdramaet var svært dramatisk og endte med at redningsmannskapet måtte dra henne ut av myra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.