Martine Ek Hagens marerittår

En av 2016s mest uheldige skijenter trodde hun endelig skulle få en opptur. Så gikk det galt igjen: - Veldig tungt

Martine Ek Hagens marerittår er ikke til å tro.

UHELDIG: Det er ingenting i veien med talentet til Martine Ek Hagen (25), men det siste året har omtrent alt gått imot henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UHELDIG: Det er ingenting i veien med talentet til Martine Ek Hagen (25), men det siste året har omtrent alt gått imot henne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Marginer, flyt og tilfeldigheter kan være svært utslagsgivende i toppidretten. For Martin Ek Hagen (25) har alle disse faktorene gått imot henne i 2016 - et år med en endeløs og nesten uforståelig rekke av uheldige hendelser.

Marerittåret kan oppsummeres i fem store nedturer:

1. Det startet i vinter. Ek Hagen slet med sykdom og fikk ikke ut sitt potensial. Derfor ble hun vraket fra elitelandslaget da Norges Skiforbund valgte å kutte antall landslagsplasser i vår. Plutselig fikk hun ikke lenger være med på samlinger med sine beste treningsvenninner. Aller verst var det å ikke få reise sammen med tremenningen og bestevenninna Heidi Weng.

2. Da elite- og rekruttlandslaget, som Ek Hagen nå er en del av, skulle møtes på samling i august, hadde hun gledet seg lenge. Men hun fikk dessverre en ny nedtur, da hun falt, fikk skulderen ut av ledd og ble fraktet med ambulanse vekk fra Blinkfestivalen i Sandnes. Hun mistet dermed treningssamlingen som var viktig med tanke på det som ventet til vinteren.

3. Dermed ble hun også satt tilbake rent treningsmessig og måtte trene alternativt i en god periode. Så gikk det galt igjen. I september satt hun seg fast i en myr på løpetur i skogen i Lillehammer. Myrdramaet var svært dramatisk og endte med at redningsmannskapet måtte dra henne ut av myra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer