Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En av de beste etappene i sykkel-historien

Manageren etter Landis\' sjokkrevansje. Men Pereiro Sio beholder ledertrøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går så Floyd Landis (PHO) ut som en skikkelig taper, etter at han gikk på en sprekk av dimensjoner på etappen mellom Bourg d\'Oisans og La Toussuire.

På dagens 17. etappe mellom Saint-Jean-de-Maurienne og Morzine var han derimot tilbake der han hører hjemme: blant vinnerne.

Tydelig revansjesugen, stakk 30-åringen tidlig fra resten av rytterne sammen med T-Mobiles Patrik Sinkewitz, og han så seg aldri tilbake.

- Hvis du så gårsdagen.., startet amerikaneren, før han ble avbrutt av intervjueren som gjennomførte seiersintervjuet etter målgang.

Da hovedpersonen fikk fortsette, sa han det alle nettopp hadde sett.

- Jeg kom hit for å vinne Tour de France, og det har jeg til hensikt å gjøre. Når jeg har en dårlig dag, må jeg rette det opp, fastslo han etter sin første etappeseier.

Phonak-lagets manager, Juan Fernandez, var ikke mindre oppglødd.

- Dette er en av de beste etappene som er gjort i sykkelsporten noensinne. Floyd fikk alle tilskuerne opp av stolene ... Nå har vi håp igjen, sa han til Eurosport

Men sjøl om amerikaneren var overlegen i dag, er det spanske Oscar Pereiro Sio (CEI) som får beholde den gule ledertrøya.

Det gjør han 12 sammenlagtsekunder foran landsmann Carlos Sastre og 30 sekunder foran Floyd Landis.

HERLIG REVANSJ: Floyd Landis så sluttkjørt ut i går, men i dag gikk han helt til topps etter en sensasjonell 17. etappe av Tour de France. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX
HERLIG REVANSJ: Floyd Landis så sluttkjørt ut i går, men i dag gikk han helt til topps etter en sensasjonell 17. etappe av Tour de France. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX Vis mer

Dermed ligger alt til rette for en thrilleravslutning på årets Tour de France.

- Jeg er glad på lagets vegne, for vi har gode muligheter til å vinne rittet, sier Pereiro Sio til TV 2.

Det var bare en trøye som skiftet eier i dag:

Damiano Cunego (Lampre-Fondital) fra Italia tar over den hvite ungdomstrøya fra tyske Marcus Fothen (Gerolsteiner).

Thor Hushovd endte på 136. plass, 52 minutter og 13 sekunder bak Landis. I motsetning til i går, var han godt innenfor tidsfristen.

image: - En av de beste etappene i sykkel-historien