HERJET MED CHELSEA: Craig Bellamy (t.v) utnyttet sjansen han fikk da Chelsea ble senket av Liverpool på Stamford Bridge tirsdag. Her i duell med David Luiz. Foto: AFP/GLYN KIRK
HERJET MED CHELSEA: Craig Bellamy (t.v) utnyttet sjansen han fikk da Chelsea ble senket av Liverpool på Stamford Bridge tirsdag. Her i duell med David Luiz. Foto: AFP/GLYN KIRKVis mer

- En av de beste handlene i Premier League

Riise skryter av Bellamy før avspark.

• Fotballstudio: Fulham - Liverpool kl. 21

(Dagbladet): 23 dager er gått siden John Arne Riise møtte Craig Bellamy sist. Da tapte Norge 1-4 og Wales-spissen scoret.

I kveld står de to tidligere lagkameratene på hver sin banehalvdel igjen, Bellamy for Liverpool og Riise i Fulham-drakt.

Overgangen overrasket Venstreback Riise er blitt meget imponert over 32-åringen som i august vendte tilbake til Anfield.

- Det overrasket meg da han gikk til Liverpool, men det ser ut som en av de beste handlene i Premier League, sier Riise ifølge Liverpool Echo.

For Bellamy kom gratis fra Manchester City, og var seinest forrige uke sentral da Chelsea ble slått ut av ligacupen.

BARE TO SEIRER: John Arne Riise var involvert da Fulham tok ledelsen mot Arsenal ved et selvmål forrige helg. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
BARE TO SEIRER: John Arne Riise var involvert da Fulham tok ledelsen mot Arsenal ved et selvmål forrige helg. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Bellers har aldri sett lykkeligere ut på en fotballbane, og Liverpool fikk en stor spiler for ingenting. Han er rask, kan skape sjanser og gir aldri opp jobbingen for laget. Vi må holde øye med ham, sier Riise.

Tøyset og lo 31-åringen sier at den mye omtalte golfkølleepisoden fra 2007 for lengst er glemt, og at slagene ikke egentlig var likt Bellamy.

- Jeg møtte ham faktisk da Norge spilte mot Wales nylig, og vi tøyset og lo av alt som har skjedd. Det er alltid godt å møte Bellers og få prøvd seg mot ham, sier Riise.

Nordmannen vant sine største trofeer med Liverpool, men ser ikke bort fra at det kan bli sølvtøy også på Craven Cottage framover.

- Det ligger i lufta her at vi har potensial til å vinne noe med den gruppen spiller vi har her, sier Riise til London Evening Standard.

Fulhams problem denne sesongen har vært angrepet, forsvaret har bare sluppet inn 16 ligamål.  Bare fire lag står med færre baklengs, men med to ligaseirer har Martin Jols mannskap fattige to poeng ned til streken.

SPØK: Craig Bellamy feiret med et golfkølleslag da han scoret mot Barcelona, noen dager etter angrepet mot Riise i 2007. Også Riise noterte et mål på Camp Nou. Foto: AP/Dave Thompson
SPØK: Craig Bellamy feiret med et golfkølleslag da han scoret mot Barcelona, noen dager etter angrepet mot Riise i 2007. Også Riise noterte et mål på Camp Nou. Foto: AP/Dave Thompson Vis mer

Liverpool kan på sin side klatre til sjetteplass med tre poeng i London.

Mareritt I mai vant de helrøde hele 5-2 på Craven Cottage, og Fulham-stopper Brede Hangeland sier til Fulham Chronicle at en reprise ikke er aktuelt.

- Vi hadde et lite mareritt mot Liverpool forrige sesong, så vi håper at det blir litt bedre enn det nå, sier stopperen.

FORMSPILLER: Craig Bellamy var meget god mot Espen Ruud og Norge. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORMSPILLER: Craig Bellamy var meget god mot Espen Ruud og Norge. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer