- En av de beste jeg har spilt mot

Wales-sjefen lovpriser Henning Berg.

HOLMENKOLLEN PARK HOTELL (Dagbladet.no): Mark Hughes er Manchester United-legende og Wales-manager. I tillegg er han tidligere lagkamerat av Henning Berg, som får sin 100. landskamp på Ullevaal i morgen.

Bonuskampen er fullt fortjent, mener Wales-sjefen.

- Jeg gleder meg på Hennings vegne. Han er en av de beste jeg har spilt med eller mot, sier Hughes.

Den tidligere Chelsea-, Bayern München og Barcelona-spissen bruker ord som «en førsteklasses proff» om lagkameraten fra Blackburn-tida mellom 2000 og 2002.

- Henning har en veldig god forståelse for den defensive delen av spillet, sier Hughes.

Hughes er også kompis med Stig Inge Bjørnebye, Norges assistenttrener. Han forteller at de to møttes i Manchester i vinter, blant annet for å utveksle gamle historier.

- Vi snakket fotball, flirer Hughes.

Wales-sjefen har fulgt godt med på Norges opptur i vinter. Med seks strake seirer mener Hughes at det norske landslaget har fått en Hareide-effekt.

- Norge er i en god bølge, Åge har virkelig slått til. Laget spiller med selvtillit og blir vanskelige å slå, sier Hughes som har merket seg endringen i spillestil det siste halvåret.

- De spiller mer fotball nå, mer gjennom midtbanen. Det var ikke så mye av det før. Norge har fortsatt de gamle egenskapene. De er store og sterke, men nå med teknikk, sier Hughes.

Som håper sin gamle venn Berg ikke spiller over evne når han starter som kaptein.

- Jeg håper han får 15 dårlige minutter, ler Wales-sjefen.

KAMPHANER:</B> Her prøver Henning Berg å stoppe Mark Hughes, da Wales-treneren var Chelsea-spiss i 1996. Nå skryter 40-åringen av jubilanten.