I KJEMPEFORM: Novak Djokovic knuste Tomas Berdych hele 6-2, 6-2 i ATP-sluttspillet i London. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
I KJEMPEFORM: Novak Djokovic knuste Tomas Berdych hele 6-2, 6-2 i ATP-sluttspillet i London. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

- En av de beste kampene jeg noensinne har spilt

Djokovic overlegen mot Berdych.

Novak Djokovic knuste tsjekkeren Tomas Berdych i ATP-finalen i tennis an vant 6-2, 6-2, tok seg til semifinalen og topper rankingen ved årsslutt nok en gang.

Det er tredje gang i løpet av de fire siste årene at Djokovic ligger på rankingtoppen ved et årsskifte, og han gjorde det på en suveren måte fredag. I den siste kampen i gruppespillet var ikke Berdych noen målestokk. Djokovic brukte ikke mer enn 69 minutter på å slå ham. Han vant alle innledningskampene sine, akkurat som Roger Federer, og de er nå sammen i semifinalene.

Lørdag skal Djokovic ut mot japaneren Kei Nishikori i den ene semifinalen, mens Federer møter enten Stanislas Wawrinka eller Marin Cilic.

- Dette er en av de beste kampene jeg noensinne har spilt, sa Djokovic etter å ha knust Berdych og satt tsjekkeren utenfor. Han har vunnet de siste 30 kampene han har spilt innendørs i løpet av de siste to årene.

- Jeg følte jeg hadde mye press på meg, og det var som sto på spill. Jeg visste jo at seier ville gjøre at jeg fortsatte på toppen av rankingen, og etter en lang og knallhard sesong er det veldig bra, slo serberen fast.

- Nå skal jeg kose meg med denne seieren, og så får jeg starte forberedelser til semifinalen mot Nishikori senere. Jeg vet at han er god og at det kan bli en tøff kamp, sa han.

(NTB)