GOD LAGINNSATS: De norske hopperne venter i spenning på at Gregor Schliernzauer skal avgjøre hoppuken . Fra venstre: Rune Velta, Tom Hilde, Anders Bardal og Anders Jacobsen. Anders Jacobsen ble nummer to i Bischofshofen i avslutningsrennet og nummer to i hoppuka. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD LAGINNSATS: De norske hopperne venter i spenning på at Gregor Schliernzauer skal avgjøre hoppuken . Fra venstre: Rune Velta, Tom Hilde, Anders Bardal og Anders Jacobsen. Anders Jacobsen ble nummer to i Bischofshofen i avslutningsrennet og nummer to i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- En av de beste norske hoppukene gjennom tidene

Men hoppsjefen vil ha like forhold i bakken.

Norge leverte lagmessig en av sine beste hoppuker. Egentlig manglet bare en norsk sammenlagtseier for å gjøre det hele fullkomment.

- Det er nok en av de beste norske hoppukene gjennom tidene, men vi er dessverre ikke gode nok til å slå Gregor Schlierenzauer når vi ikke har like forhold. Han hadde bedre forhold enn Anders Jacobsen i både Innsbruck og Bischofshofen. Anders gjorde en kjempejobb, men det vi kan gjøre noe med er slik som førstehoppet i Garmisch. Hadde det vært perfekt så hadde vi tatt dem (østerrikerne) selv om de hadde bedre forhold, slo hoppsjef Clas Brede Bråthen fast.

Søndag kveld var hopperne og sponsorene samlet i St. Johann, nabobyen til Bischofshofen, for å feire den norske hoppukeinnsatsen. Norsk hoppsport har virkelig fått vist Mellom-Europa vinterveien den siste hektiske uken i Tyskland og Østerrike.

- Laginnsatsen er helt fantastisk og langt over det vi hadde drømt om før vi dro nedover. Som lag har vi tatt innpå Østerrike i hoppukesammenheng. Det er aldri noe kult ikke å få høre «Ja, vi elsker» når vi er så nær, men samtidig vet vi at kapasiteten hos Anders er mye høyere enn hos Gregor for tiden. Hvis vi klarer å utvikle det så skal vi klare å lage noen bra renn etter hvert i både Norge (Vikersund) og Italia (VM). Da tenker jeg spesielt på skiflygingen der i januar, sa hoppsjefen.

Det var Gregor Schlierenzauers annen hoppukeseier, hans niende enkeltrenn-seier i hoppuken og hans 45. verdenscupseier i karrieren. På sine 146 verdenscupkonkurranser har han 73 ganger stått på seierspallen og vært blant de ti beste 120 ganger.

Jacobsen tapte for verdens mestvinnende skihopper gjennom tidene, som egentlig bare mangler et OL-gull.

- Det skal vi hindre at han klarer, sa Bråthen.

Verdenscupen i hopp fortsetter med renn i polske Wisla onsdag og i Zakopane lørdag (lag) og søndag.

(NTB)