- En av de beste tenniskampene jeg har spilt

Verdenseneren videre til finale.

FINALEKLAR: Novak Djokovic spilte seg til Wimbledon-finale i ettermiddag. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
FINALEKLAR: Novak Djokovic spilte seg til Wimbledon-finale i ettermiddag. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

(Dagbladet): Tre timer og 58 minutter. Det var det klokka på Centre Court viste før Novak Djokovic og Juan Martin del Potro gikk løs på sitt siste sett.

Den første semifinalen i herrens single-turnering skulle vise seg å bli en langdryg affære.

Frem til det femte settet hadde de to fulgt hverandre som skygger. Djokovic stakk av med det første settet med sifrene 7-5, men del Potro svarte umiddelbart med 4-6.

Både det tredje og fjerde settet gikk til tie-break, og der Djokovic tok det tredje kom argentineren nok en gang tilbake og vant det fjerde settet.

I det femte og siste settet holdt begge serve til stillingen 4-3 til serberen. Del Potro gjorde noen dårlige valg, og Djokovic brøt for tredje gang i kampen.

Og Djokovic viste seg nådeløs da motstanderen gjorde feil. Ironisk nok, etter nærmere fem timer, ble kampen avgjort på første matchball. 6-3 i siste sett.

I seieresintervjuet etter matchen kom Djokovic med skryt til del Potro.

- Dette er en av de beste kampene jeg har spilt, og definitivt den beste Wimbledon-kampen. Det var tennis på skyhøyt nivå, og all ære til del Potro i dag. Nå er jeg bare utrolig stolt av å gå videre, sier Djokovic.

Hvem Djokovic møter i finalen på søndag blir avgjort senere i kveld når Andy Murray møter Jerzy Janowicz.

TRICKSY: Juan Martin del Potro ga Djokovic kamp til døra, og vartet opp med litt av hvert underveis. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
TRICKSY: Juan Martin del Potro ga Djokovic kamp til døra, og vartet opp med litt av hvert underveis. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer