Nils Arne Eggen hedres med statue

- En av de beste trenerne i Europa gjennom tidene

Nils Arne Eggen får unison hyllest av RBK-leiren før avdukingen av statuen hans utenfor Lerkendal.

HYLLEST: Nils Arne Eggen tok 14 seriegull som Rosenborg-trener. Her i Orkla-jakke i 2014, hvor han ga seg som trener i 2016. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HYLLEST: Nils Arne Eggen tok 14 seriegull som Rosenborg-trener. Her i Orkla-jakke i 2014, hvor han ga seg som trener i 2016. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • RBK - VIF, søndag klokka 20.00.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er en nødvendighet hvis man skal ta vare på historien, noe som er viktig for RBK. Da er det i hvert fall én ting som må på plass, og det er Nils Arne Eggen på en statue, sier Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.

Søndag klokka 20 barker Rosenborg og Vålerenga sammen på Lerkendal, men før det skal Nils Arne Eggen (77) hylles. To timer før kampen ble nemlig statuen av RBK-legenden avduket på Nils Arnes plass utenfor stadion.

Rosenborg-spillerne håper at de kan krone hyllesten av trenerlegenden med en seier mot Vålerenga, som Eggen tok seriegull med i 1965.

- Vi håper at det kommer fullt hus for å hylle den største legenden i klubben og han som har gjort mest for Rosenborg gjennom historien, sier RBK-veteran Tore Reginiussen til Dagbladet.

- Mange gode prater

Reginiussen kom til Rosenborg to år etter at Nils Arne Eggen forlot klubben, men 77-åringen har likevel betydd mye for finnmarkingen.

- Jeg har hatt han som mentor, hvis du kan si det. Han har vært mye innom og vi har hatt mange gode prater. Han kan utrolig mye fotball og fanger opp noen detaljer i spillet som er imponerende. Jeg setter veldig stor pris på at han har vært der, sier Reginiussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer