LITT BAK: Cardiffs Kenwyne Jones rykket ned med tapet mot formsvake Newcastle i dag. Det samme gjorde Fulham med tapet mot Stoke.Foto: AP /Scott Heppell/ NTB Scanpix
LITT BAK: Cardiffs Kenwyne Jones rykket ned med tapet mot formsvake Newcastle i dag. Det samme gjorde Fulham med tapet mot Stoke.Foto: AP /Scott Heppell/ NTB ScanpixVis mer

- En av de bitreste skuffelsene i min karriere

Solskjær etter nedrykket.

• Newcastle - Cardiff 3-0 / Stoke Fulham 4-1

NEWCASTLE (Dagbladet): Cardiff ble for små mot Newcastle da laget tapte 3-0 og Solskjær måtte konstatere at nedrykket var et faktum.

— Det at vi har rykket ned er en av de bitreste skuffelsene i både min og i flere av spillernes karrierer, sa Solskjær etter kampslutt.

Situasjonen før kampen var ganske enkel for Solskjær og Cardiff. Waliserne måtte vinne mot Newcastle og samtidig unngå at hverken Sunderland, Fulham eller Norwich vant sine kamper for å kunne ha et håp om å beholde plassen. 

Newcastle best i gang Vertene fra Tyne åpnet best og kunne gå opp i ledelsen etter 18 minutter på St. James' Park. Fra høyrekanten serverte Moussa Sissoko Shola Ameobi på bakerste stolpe og spissen hadde en enkel oppgave da han headet inn ledelsen etter grusom markering av Cardiff-forsvaret. 

Newcastle fortsatte presset i starten av førsteomgang og var to stolpetreff og en god David Marshall unna å legge på til både to- og tre null. 

Solskjær valgte å sette forsvarslinja høyre i banen i håp om å vinne ballen høyt og sikte mot Frazier Campbell og Wilfred Zaha som jaktet bakrom. 

Den taktiske endringen førte umiddelbart til sjanser for gjestene. Lynraske Zaha satte opp tempoet og parkerte Newcastles forsvar ved flere anledninger, men avslutningene ble for dårlig. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0. 

Publikum ut i protest Etter 69 minutter hadde grupperinger av hjemmefansen bestemt seg for en «walk-out» i protest mot trener Alan Pardew. Tribunene gikk fra å være fullsatte til det man forventer på en ligacupkamp, men på ingen måte folketomt. 

Kenwyne Jones, som kom inn etter 72 minutter fikk en kjempesjanse kun tre minutter senere. Aron Gunnarsson kom seg fri inne i feltet og la ballen til rette til tårnspissen. Jones klarte på utrolig vis å sette ballen midt på Tim Krul fra fire meter til Solskjærs store fortvilelse. 

Etter 87 minutter kom den berømte spikeren i kista da Loric Remy fikk ballen totalt umarkert foran mål og kunne plassere ballen enkelt i mål. Igjen sviktet markeringsspillet for Cardiff. Da var nedrykket et faktum for Solskjærs menn. 

På overtid satte Steven Taylor inn 3-0 til hjemmepublikummets store begeistring. 

Elendig form I likhet med Cardiff, hadde det kun gått nedover for Newcastle etter jul. Laget hadde vært helt sist på tabellen om ligaen startet 27. desember. Alan Pardews lag hadde tapt de siste seks kampene, den verste formen på 27 år. Man måtte tilbake til 22. mars for å finne sist gang Newcastle gikk av banen med tre poeng, i 1-0 seieren over Crystal Palace.

Det gikk ikke bedre for de to andre nordmennene som var i aksjon i Premier League i dag. John Arne Riise og Brede Hangelands Fulham måtte vinne borte mot Stoke for å ha sjanse til å berge plassen i siste runde.

Slik det ble var London-laget sjanseløse på poeng i dag. Det endte med 4-1 etter at Fulham raknet totalt i sømmene mot slutten av kampen.
Dermed rykket fem nordmenn ned fra Premier League i dag. Ole Gunnar Solskjær, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem i Cardiff, samt John Arne Riise og Brede Hangeland i Fulham.

I morgen kan Alexander Tettey slå følge ned i Championship om de taper mot Chelsea, selv om de teoretiske sjansene for Tetteys Norwich vil leve fram til Sunderlands hengekamp spilles 7. mai.