- En av de dårligste keeperne i Premier League

David de Gea med ny tabbe. Slaktes av Erik Thorstvedt.

NY TABBE: David de Gea bøyer hodet i skam etter hans siste tabbe. Foto: Paul ELLIS / AFP
NY TABBE: David de Gea bøyer hodet i skam etter hans siste tabbe. Foto: Paul ELLIS / AFPVis mer
  • Manchester United - Chelsea 1-1

David de Gea har vært Manchester Uniteds beste spiller de siste fem sesongene. Etter at Sir Alex Ferguson ga seg i 2013 er det lite som har gått Uniteds vei, men spanjolen har vært den ene spilleren som har levert godt nesten hele veien.

Han har vært en mur foran målet og har berget nærmest utallige poeng for de rødkledde.

De siste ukene har det derimot virkelig buttet imot for den vanligvis solide sisteskansen. Mot Chelsea tabbet han seg ut igjen. Antonio Rüdiger fyrte løs fra distanse, og en de Gea i normal forfatning ville holdt den enkelt. I stedet ga han en retur rett i beina til Marcos Alonso som fikk en enkel jobb med å utlikne.

- Jeg synes synd på ham. Han virker forvirret. Det er en identitetskrise. Han er en fyr som er anerkjent som verdens beste keeper, plutselig går alt galt igjen og igjen og igjen. Dette er standardmaterie, et enkelt skudd, sa en kritisk Erik Thorstvedt i TV2s studio.

De Geas kontrakt går ut neste sommer, men United skal være ivrige etter å forlenge den.

- En av de dårligste

Dagens blemme mot Chelsea var det sjette skuddet fra distanse de Gea har sluppet inn i 2019, og det er ikke første gangen en tabbe er årsaken til at ballen havner nettet.

I løpet av Uniteds fire siste kamper har de Gea gjort tre tabber som har ført til baklengs. Det er like mange som han har hatt på de siste 123 kampene. Tabbene har kommet mot Barcelona, Manchester City og Chelsea, og United har fått svi for keeperens dårlige spill.

- Nå er han rett og slett en av de dårligste keeperne i Premier League, konstaterer Thorstvedt.

- Det er så mange keeperne som har vært gjennom det samme, der rett og slett alt går galt, legger den tidligere toppkeeperen til og foreslått at Uniteds andrekeeper, Sergio Romero, får sjansen i neste kamp.

Støttes av fansen

United ledet takket være en scoring av Juan Mata før de Geas tabbe. Allerede etter 11 minutter sto det 1-0 etter at Luke Shaw fant midtbanespilleren i feltet.

- United var best inntil de Geas siste i hans miniserie av tabber, skriver The Guardian-journalist, Jamie Jackson, på Twitter, hvor flere andre har reagert på dagens hendelse:

Da lagene gikk inn til pause runget de Geas navn over Old Trafford. Det er tydelig at supporterne fortsatt støtter og ikke har gitt opp sin vanligvis eminente keeper.

1-1 ble også sluttresultatet i kampen.