- En av de mest dedikerte jeg har sett i sykkel

I dag skriver eksentriske Bradley Wiggins britisk idrettshistorie.

HISTORISK: I dag skriver Bradley Wiggins historie som tidenes første britiske vinner av en Grand Tour. I Tour de France-sammenheng var Robert Millars fjerdeplass det nærmeste sykkelstormakten har vært en sammenlagtseier. Wiggins kronet et fantastisk ritt med å knuse konkurrentene på den avsluttende tempoetappen i går.Foto: REUTERS/Stephane Mahe/NTB scanpix
HISTORISK: I dag skriver Bradley Wiggins historie som tidenes første britiske vinner av en Grand Tour. I Tour de France-sammenheng var Robert Millars fjerdeplass det nærmeste sykkelstormakten har vært en sammenlagtseier. Wiggins kronet et fantastisk ritt med å knuse konkurrentene på den avsluttende tempoetappen i går.Foto: REUTERS/Stephane Mahe/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• 20. etappe direkte i Tour de France-studio.

(Dagbladet): Bradley Wiggins jublet i går for seieren han har drømt om siden han var barn. Men 32-åringen er ikke som alle andre Tour-vinnere.

Det var på alle måter en verdig avslutning på Bradley Wiggins? triumfferd i årets Tour de France da han rullet over målstreken i Chartres som vinner av både etappen og Touren sammenlagt i går ettermiddag.

- Jeg tenkte på kona, barna mine, bestefar, bestemor og mamma. Det høres kanskje litt kleint ut, men det er et av mitt livs største øyeblikk, og det betyr alt. Helt siden jeg begynte med sykkel, alt har ledet opp mot i dag, sa en rørt engelskmann etterpå.

Men 32-åringen er ikke som alle andre Tour-vinnere.

Han er usedvanlig opptatt av «Mod»-kultur, og samler blant annet på klassiske gitarer og skutere fra 60- og 70-tallet. Han har også en stor samling av bokseeffekter — blant annet et par boksehansker George Foreman har brukt i tittelkamp.

- Gladgutt Kurt Asle Arvesen, som kjenner «Wiggo» godt gjennom Team Sky, er enig i at engelskmannen er en rytter utenom det vanlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer