- En av de raskeste prosessene i verdenshistorien

«Brutter'n» ny RBK-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ting skjer fort i Trondheim om dagen. Det er under tolv timer siden Per Joar Hansen fikk sparken som Rosenborg-trener, men allerede i kveld var erstatteren på plass.

På en pressekonferanse offentliggjorde klubben at Kåre «Brutter'n» Ingebrigtsen (48) skal lede Rosenborg ut sesongen.

- Det er jo en av de raskeste prosesene i verdenshistorien. Jeg var på Viking-trening før i dag, og nå står jeg her. Men det er jo sånn at når Rosenborg ringer, så takker man ja, sier Ingebrigtsen.

- Rosenborg er en fantastisk klubb. Den kan bli enda bedre, og det gleder jeg meg til å være en del av. Om det blir i fire måneder eller lenger, er ikke så nøye. Vi har satt i gang en prosess nå. Det er strålende, sier Ingebrigtsen.

Hoftun får ny rolle 48-åringen får med seg Erik Hoftun som assistent.

- Foreløpig fungerer jeg som sportslig leder, men jeg vil få avlastning på flere områder. Kåre er sjefen min og han vil rapportere direkte til styret. Jeg tror dette kan bli veldig bra, sier Hoftun.

- Hvordan føles det å bli degradert?

- Jeg er ikke så opptatt av det med makt. Jeg vil at Rosenborg skal ta det neste steget. Det er helt naturlig at klubben ser på den organiseringen som har vært, sier Hoftun.

Det er også klart at RBK-spiller Mikael Dorsin vil få en rolle i trenerteamet.

Fortid i klubben Ingebrigtsen kommer fra jobben som Viking-assistent, og tar over treneransvaret for Norges største klubb umiddelbart.

48-åringen vant selv tre seriemesterskap med Rosenborg som spiller, i årene 1988, 1990 og 1992.

I 2007 fungerte han som RBK-assistent under daværende hovedtrener Trond Henriksen den siste halvdelen av sesongen, før sjefsansvaret for Bodø/Glimt ble neste oppgave.

- Vi har en forventning om at vi skal få inn et svært godt humør, at spillerne skal smile enda mer. Det er viktig at vi kan ha det moro. Vi vil også bli bedre. Det er derfor vi henter Kåre, sier styreleder Ivar Koteng etter endringene i trenerapparatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer