Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En av de siktede innrømmer å ha fått fikse-penger

Politiet jager ukjent mann som sto bak målet.

OMDISKUTERT KAMP: Østsiden - Follo og Asker - Frigg er to av kampene politiet etterforsker. Her scorer Østsiden mot Follo. Østsiden vant 4-3 etter å ha ligget under 0-3. Foto: Knut Stenseth
OMDISKUTERT KAMP: Østsiden - Follo og Asker - Frigg er to av kampene politiet etterforsker. Her scorer Østsiden mot Follo. Østsiden vant 4-3 etter å ha ligget under 0-3. Foto: Knut Stenseth Vis mer

(Dagbladet): Politiet har fått et gjennombrudd i kampfiksingssaken: En av de siktede har erkjent å ha mottatt penger. Samtidig har de fått opplysninger om at bakmenn kan ha vært på den omstridte kampen mellom Østsiden og Follo.

Dagbladet omtalte i går deler av politiets viktigste spor i kampfiksingssaken; et hemmelig opptak der det som skal være en av de siktede innrømmer å ha fått penger.

Det er nå, ifølge kilder, bekreftet at det skal være en av de siktede som snakker på båndet. Her sier han at han har fått 30 000 kroner.

I tillegg nevnes andre spillere som skal ha fått 100 000 kroner. Dagbladet får bekreftet at en av de siktede i saken overfor politiet har erkjent å ha mottatt penger fra ukjente personer. Politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo politidistrikt vil ikke kommentere detaljopplysninger i etterforskningen.

- Mann var på kampen Tre spillere fra Follo og en spiller fra Asker er siktet for heleri i saken. I tillegg jakter politiet på bakmenn. Dagbladet får bekreftet at politiet etterforsker et gamblingmiljø med øst-europeisk opprinnelse. 

På opptaket, som Dagbladet kjenner innholdet i, sier en av de som skal være siktet at «han mannen var på kampen og så på».

Mannen blir beskrevet som en øst-europeer.

- Mannen var på kampen. Han stod der, bak målet, blir det sagt på opptaket.

Spilleren skal også ha snakket med den ukjente mannen etter kampen. Overfor Dagbladet hevder sentrale kilder at pengene ikke skal ha blitt utbetalt før noen dager seinere.

Jakter bakmenn - Jeg måtte si at vi aldri hadde møtt hverandre. Jeg trodde jeg skulle få 70 000 kroner, men fikk bare 30 000, blir det sagt på båndet.

Minst tre av de siktede i saken nekter enhver form for kjennskap til den påståtte kampfiksingen av oppgjørene mellom Østsiden - Follo og Frigg - Asker den 24. juni. Politiet mener det er grunnlag for å sikte fire for heleri, men de har også intensivert etterforskningen i jakten på eventuelle bakmenn. 

Det er spor i saken som til sier at enkelte av de siktede kan knyttes til møter med svensker fra et organisert kriminelt miljø. Politiadvokat Christian Stenberg vil ikke kommentere detaljer i etterforskningen, men sier:

- Vi etterforsker dette ut fra en teori om at det er flere enn spillere som har profitert på kampene.  En av politiets hovedoppgaver er å finne ut hvem som profiterer på straffbare handlinger. 

- Hold kjeft På det hemmelige opptaket, som politiet fikk samme uke som de fire ble siktet, blir det gitt råd om ikke å snakke med politiet.

- Du må be dem holde kjeft. Du spiller aldri mer fotball igjen hvis du blir dømt. Du har mottatt 30 lapper. Det er bevis. De gutta som har betalt, snakker ikke, blir det sagt på båndet.

I samtalen er det flere personer som deltar. Politiet jobber nå med å identifisere de som snakker, og de forsøker å skrive av alt som blir sagt på det til dels utydelige opptaket.

Advokat Ole Petter Drevland forsvarer den siktede Asker-spilleren. Han har ikke hørt et ord om de nye opplysningen.

- Dette kjenner jeg overhodet ikke til. Men jeg kan fastslå at det ikke gjelder min klient, sier Drevland till Dagbladet.

Advokat Carl Bore representerer en av de siktede Follo-spillerne.

- Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld. Det avdekkes stadig nye beviser, og vi ser igjen at det fortsatt ikke er grunnlag for å si at han har vært med på noe straffbart, sier Bore, som ikke er overrasket over at det stadig kommer nye opplysninger som kan tyde på at kampene er fikset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media