TO PÅ PALLEN: Seierherre Anders Jacobsen, flankert av Gregor Schlierenzauer og lagkamerat Anders Bardal (høyre). Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder
TO PÅ PALLEN: Seierherre Anders Jacobsen, flankert av Gregor Schlierenzauer og lagkamerat Anders Bardal (høyre). Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael DalderVis mer

- En av de største dagene i norsk hopphistorie

Sportssjef Bråthen jubler for guttene.

Hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen mente 1. nyttårsdag fortjente en plass på seierspallen blant de største dagene i norsk hoppsport.

Anders Jacobsen vant for annet renn på rad, mens Anders Bardal og Tom Hilde fulgte opp med 3.- og 4.-plass.

- Veldig bra så langt. Dette var en av de største dagene i norsk hopphistorie. Bare OL i 2006 (Lars Bystøl gull og Roar Ljøkelsøy bronse) var større, sa Bråthen til NTB etter rennet i Garmisch-Partenkirchen.

- Anders (Jacobsen) gikk nesten fra total sprekk til å parkere verdenseliten i annen omgang, sa Bråthen, som tror nordmennene vil kjempe i toppen også i de to siste rennene i den tysk-østerrikske hoppuken.

- Jeg tror det blir nordmennene mot (Gregor) Schlierenzauer resten av hoppuken. Vi må bare jobbe videre som vi har gjort så langt, sa sportssjefen.

(NTB)