- En av de største prestasjonene i sjakkhistorien

Uslåelige Magnus Carlsen vant igjen.

UTILNÆRMELIG: Magnus Carlsen fikk en perfekt start på den kinesiske superturneringen Nanjing Pearl Spring med seier mot Peter Leko. Tirsdag utspilte han verdensener Veselin Topalov (bildet), og i dag startet han helgen med å utklasse en av sine nær jevnaldrende i sjakkverden.
Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix
UTILNÆRMELIG: Magnus Carlsen fikk en perfekt start på den kinesiske superturneringen Nanjing Pearl Spring med seier mot Peter Leko. Tirsdag utspilte han verdensener Veselin Topalov (bildet), og i dag startet han helgen med å utklasse en av sine nær jevnaldrende i sjakkverden. Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Magnus Carlsen fortsetter seiersmarsjen i Nanjing Pearl Spring. Med en knusende seier over aserbadsjanske Teimour Radjabov i dag sørget han for at fasiten nå er smått utrolige 4,5 av 5 mulige (en remis).

- Magnus var fullstendig overlegen. Han virker helt uimotståelig om dagen, sier generalsekretær Dag Danielsen i Norges sjakkforbund til Dagbladet.

- Magnus er bare atten år. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette er en av de største prestasjonene i sjakkhistorien, med tanke på alderen. Det som skjer nå er det største noen sjakkspiller har gjort på det aldersnivået noen gang. Han er bare 18 år og feier verdens beste sjakkspillere av brettet, sier Danielsen.

25 trekkCarlsen brukte 25 trekk på å ta motet fra Radjabov.

Aserbadsjaneren er ranket som nummer sju i verden, og ettersom han er født i 1987, regnes han som en av de unge storstjernene i Magnus' generasjon.

- Det er jo noe av det som gjør dagens seier ekstra spesiell. Sammen med russiske Sergej Karjakin er det Radjabov som er en av de på vei opp rundt Magnus sin alder. Og i dag var det klasseforskjell. Utrolig, sier Dag Danielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer