- En av de største prestasjonene i sjakkhistorien

Uslåelige Magnus Carlsen vant igjen.

UTILNÆRMELIG: Magnus Carlsen fikk en perfekt start på den kinesiske superturneringen Nanjing Pearl Spring med seier mot Peter Leko. Tirsdag utspilte han verdensener Veselin Topalov (bildet), og i dag startet han helgen med å utklasse en av sine nær jevnaldrende i sjakkverden.
Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix
UTILNÆRMELIG: Magnus Carlsen fikk en perfekt start på den kinesiske superturneringen Nanjing Pearl Spring med seier mot Peter Leko. Tirsdag utspilte han verdensener Veselin Topalov (bildet), og i dag startet han helgen med å utklasse en av sine nær jevnaldrende i sjakkverden. Foto: Yufeng, NPSCT / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Magnus Carlsen fortsetter seiersmarsjen i Nanjing Pearl Spring. Med en knusende seier over aserbadsjanske Teimour Radjabov i dag sørget han for at fasiten nå er smått utrolige 4,5 av 5 mulige (en remis).

- Magnus var fullstendig overlegen. Han virker helt uimotståelig om dagen, sier generalsekretær Dag Danielsen i Norges sjakkforbund til Dagbladet.

- Magnus er bare atten år. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette er en av de største prestasjonene i sjakkhistorien, med tanke på alderen. Det som skjer nå er det største noen sjakkspiller har gjort på det aldersnivået noen gang. Han er bare 18 år og feier verdens beste sjakkspillere av brettet, sier Danielsen.

25 trekk
Carlsen brukte 25 trekk på å ta motet fra Radjabov.

Aserbadsjaneren er ranket som nummer sju i verden, og ettersom han er født i 1987, regnes han som en av de unge storstjernene i Magnus' generasjon.

- Det er jo noe av det som gjør dagens seier ekstra spesiell. Sammen med russiske Sergej Karjakin er det Radjabov som er en av de på vei opp rundt Magnus sin alder. Og i dag var det klasseforskjell. Utrolig, sier Dag Danielsen.

Avanserer på verdensrankingen
Etter de første rundene har Carlsen avansert på den uoffisielle verdensrankingen, og med et lite forbehold mener Dag Danielsen at Magnus nå er verdens nest høyest rangerte sjakkspiller - og bare 12 poeng unna verdensener Veselin Topalov.

Etter dagens parti er halve Grand Slam-turneringen i Nanjing unnagjort. I morgen er det hviledag, før partiene går i gang med en ny runde på søndag. Alle møtes en gang til, med omvendte farger.

Carlsen får en svært tøff start med to møter som svart. Søndag venter Peter Leko og mandag verdensener Topalov.

- Det skal utrolig mye til om dette ikke går veien. Kommer Magnus helskinnet gjennom de to, kommer han til å vinne, tror Dag Danielsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer