- En av de vanskeligste idrettene

Futsal-sjef svarte leserne.

• Les alle svarene nederst i saken!

(Dagbladet.no): Ronaldinho har gitt ballsporten æren for sin glitrende teknikk. Også Ronaldo, Zico og Maradona var ivrige futsalspillere i yngre dager.

I Norge er sporten ung - men sterkt voksende i regi av den skandinaviske futsalbevegelsen IFS. IFS-leder Frank Horn Hartvedt (29) startet forbundet i 1998, av kjærlighet til teknisk fotball.

- Bakgrunnen var å skape et alternativ til utendørsfotball, som er værbetont i Norge. De kretive balltalentene fikk ikke spillerom i fotball, sier Hartvedt til Dagbladet.no.

Futsal spilles fem mot fem innendørs, på en mindre flate. Det er langt mindre sprett i ballen. Det er noen av forskjellene på fotball og futsak, som har søramerikanske røtter.

- Dessuten er tempoet mye høyere, og futsal krever større krav til teknikk og ballbehandling, sier Hartvedt.

IFS har 30 000 registrerte spiller med en ny landsdekkende toppserie med de beste lagene fra fem byer.

- Futsal er en av de hurtigst voksende sportene i Norge de siste årene, sier Hartvedt.

I desember sikret landslaget seg en VM-plass, fulgt av løgnbeskyldinger mot IFS-ledelsen. Hartvedt svarte mandag med et innlegg i Dagbladet.

- Vi i IFS blir beskyldt for mye. Noen sier vi har en villa i Spania og forbindelser til mafiaen. Vi må forholde oss til mye rart, sier Hartvedt.

IFS-LEDEREN SVARER: Frank Horn Hartvedt spilte fotball på regionsnivå i Åsane, helt til han meldte overgang til futsal og startet IFS.