- En av de verste dagene i tysk hockeyhistorie

Tyskland-stjerne mistet tellingen da Norge herjet.

(Dagbladet): Tyskland - Norge 4-12 (0-3, 1-6, 3-3)

Det tyske hockeylandslaget fikk det isglatte lag av avisene hjemme etter VM-fadesen mot Norge i går kveld, tolv baklengs var tungt å svelge for den stolte idrettsnasjonen.

Spillerne er ikke akkurat høye i hjelmen selv, heller.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var trolig en av de verste dagene i tysk hockeyhistorie, sier Hamburg-stjerne Christoph Schubert til iihf.com.

- Hver eneste lille forsøk de hadde havnet i målet. Jeg mistet tellingen. Vi fikk ikke én heldig redning eller et tilfelle der pucken spratt vår vei, sier Schubert.

Synd på dem
Tyskland prøvde desperat å bytte målvakt i et forsøk på å stoppe de norske scoringene fra å renne inn, men ingenting lyktes.

FORTVILET: Christoph Schubert og Dennis Endras må gi tapt for Patrick Thoresen. Schubert mener tapet for Norge var blant det verste i tysk ishockeyhistorie. Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr Josek
FORTVILET: Christoph Schubert og Dennis Endras må gi tapt for Patrick Thoresen. Schubert mener tapet for Norge var blant det verste i tysk ishockeyhistorie. Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr Josek Vis mer

Keeper Dennis Endras kom til Norge-kampen med en redningsprosent på 93 så langt i turneringen, og et baklengssnitt på 2,26 per kamp. Den statistikken røk så det ljomet mot scoringskåte nordmenn.

12-4 er et av de verste resultatene Tyskland har opplevd på VM-is, iihf.com trekker fram 1-10 mot Canada i 2008 som det ferskeste eksemplet på noe liknende.

- Jeg synes nesten litt synd på dem. Vi har veldig bra flyt og vi spiller knallbra ishockey. Vi spiller drømmehockey. Vi har troen på vårt spill og vi kjører over dem. Det er egentlig ikke så mye mer å si, sier Jonas Holøs til NTB.

Patrick Thoresen kan ikke helt forklare hvorfor det tyske laget kollapset så fullstendig:

- Vi får en 2-0-ledelse omtrent med en gang. Vi klarer å nullstille oss og fortsetter å jobbe på og holde matchen i vår gate. Etter ti minutter ut i annen periode så har vi plutselig scoret seks mål til uten at vi helt skjønner hva som har skjedd. Ingen av var forberedt på å score så mange mål mot et godt tysk lag som dessverre for dem kollapset helt, sier Thoresen.

- Vi hadde et smil om munnen da vi gikk ut til siste perioden. Da Roy sa at vi hadde satt oss i en bra posisjon, måtte alle knekke sammen i latter. Det hadde han sagt selv om det hadde stått 1-1 mot Sverige eller 2-0 mot Latvia, sier KHL-proffen med et smil.

Gode muligheter
Norge har nå en eventyrlig mulighet til å nå kvartfinalen, med gårsdagens resultat er de norske iskrigerne oppe i ti poeng. Latvia har seks og kommer opp i ni med seier mot Danmark i dag. Men de har igjen Sverige i siste kamp, og det bør normalt ende med tap.

Samtidig bør et sprudlende norsk lag ha store sjanser for å slå danskene i siste kamp - og i så fall spiller det ingen rolle hva Latvia finner på.

- Det ser unektelig bra ut nå, sier landslagstrener Roy Johansen.