Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En av de viktigste midtbanespillerne i verden

Ancelotti hyllet Essien etter å ha filleristet Wolves på Stamford Bridge.

MAKTDEMONSTRASJON: Michael Essien og Chelsea gjorde kort prosess med Wolverhampton på Stamford Bridge og festet en klam hånd om seriemesterskapet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
MAKTDEMONSTRASJON: Michael Essien og Chelsea gjorde kort prosess med Wolverhampton på Stamford Bridge og festet en klam hånd om seriemesterskapet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

||| (Dagbladet): Chelsea - Wolves 4-0.

Dersom man som bortelag har ambisjoner om få med seg noe som helst fra Stamford Bridge, kreves full konsentrasjon fra samtlige 11 på banen, samtidig som de blåkledde vertene tar litt for lett på oppgaven.

Da Wolves gjestet Vest-London, var ingen av vilkårene oppfylt.

Bortelaget hadde tilsynelatende glemt igjen alle prinsipper om press på ballfører i garderoben, keeper Wayne Hennessey så ut til å ha såpe på hanskene og hjemmelaget, anført av en sprudlende og fininnstilt Florent Malouda, festet et jerngrep om oppgjøret allerede etter fem minutter.

Malouda og Essien sprudlet

Malouda snappet opp en forferdelig feilpasning 10 meter inn på Wolves' sin halvdel og fikk uforstyrret forsere med ballen inn i farlig sone.

Franskmannen signaliserte med all tydelighet at han var i ferd med å lade kanonen, men Wolves-forsvaret bare fortsatt å rygge. Da takket Malouda for handlingsrommet og dundret ballen uttagbart opp i nærmeste kryss.

- Det var et fantastisk skutt, sier Wolves-trener Mick McCarthy til nyhetsbyrået PA.

Sju minutter seinere fikk Chelsea nok en gang uttelling etter søvngjengeri hos bortelaget. Malouda hadde ikke mistet den følsomme touchen etter ledermålet og serverte en knallhard corner med skru på hodet til en håpløst umarkert Michael Essien, som kontant stanget inn 2-0.

SATTE STANDARDEN: Florent Malouda fikk tid og plass til å sikte seg inn, og da satt ballen helt oppi nærmeste kryss etter bare fem minutter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
SATTE STANDARDEN: Florent Malouda fikk tid og plass til å sikte seg inn, og da satt ballen helt oppi nærmeste kryss etter bare fem minutter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham Vis mer

- Vi burde markert han bedre, sier McCarthy.

- På 2-0 var kampen avgjort, men jeg så at spillerne holdt motet og arbeidskapasiteten oppe. Dette ville ikke ta motet fra oss, ingen forventet at vi skulle få med oss noe herfra, sier treneren som nå forventer at resten av sesongen blir en kamp for å overleve.

- Jeg har sagt til spillerne at vi er i en kamp for å overleve, og at det er med det utgangspunktet vi må jobbe.

LETT SPILL: Michael Essien fikk uhindret gå opp og stange inn 2-0 til Chelsea etter en presis corner fra Malouda.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
LETT SPILL: Michael Essien fikk uhindret gå opp og stange inn 2-0 til Chelsea etter en presis corner fra Malouda.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham Vis mer

En mildt sagt scoringskåt og skuddvillig Essien fikk romslig med armslag også etter 22 minutter. Wolves lot Chelsea få boltre seg fritt med hurtige kombinasjoner rundt 16-meteren før ballen endte hos ghaneseren, som sendte i vei en hard, men ikke spesielt velplassert markkryper.

- Han er en av de viktigste midtbanespillerne i verden. Det er det samme hvor han spiller på midtbanen og leverer hver gang. Han er i veldig god fysisk form, men bidrar også med mye annet, sier Ancelotti.

Keeper Hennessey presterte imidlertid å slippe ballen under seg, og kampen var avgjort før halve første omgang var unnagjort.

KLØNETE: Wayne Hennessey burde definitivt avverget  Essiens 3-0 mål.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
KLØNETE: Wayne Hennessey burde definitivt avverget Essiens 3-0 mål.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham Vis mer

Cole tilbake på scoringslista
Derfor var spørsmålet hvor stor seieren ville bli til slutt, og selv om en hattrick-jagende Essien fyrte av fra alle tenkelige og utenkelige hold og vinkler, ble det til slutt 4-0 etter at Joe Cole ble matchvinner med sitt første mål siden oktober i fjor.

Også dette var et baklengsmål Wolves med letthet kunne ha avverget om de hadde tatt seg bryet med å legge press på ballfører.

Nicolas Anelka og Salomon Kalou fikk det imidlertid til å se vakkert ut da de i samarbeid serverte Cole i god scoringsposisjon på 16 meter.

Avslutningen var av det overkommelige slaget, men Hennessey presterte nok en gang å la ballen gå forbi seg.

Kakuta-debut

Dermed tok Chelsea sin 12. strake hjemmeseier, noe som er ny klubbrekord. Kampen ga samtidig Carlo Ancelotti muligheten til å slippe til unge, fremadstormende spiller som Nemanja Matic, Fabio Borini og ikke minst Gaël Kakuta, som har vært i vinden av helt andre årsaker enn sportslige denne høsten.

Chelsea er i en bitter strid med Lens om måten 18-åringen ble hentet til London på, og Kakuta ble blant annet ilagt en karantene på fire måneder av Fifa. Denne ble imidlertid satt på vent da Idrettens voldgiftsdomstol begynte ankebehandlingen for et par uker siden.

LANG VENTETID: Joe Cole har hatt et skadeforfulgt år, men er på full fart tilbake. I ettermiddag scoret han sitt første mål på 13 måneder.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
LANG VENTETID: Joe Cole har hatt et skadeforfulgt år, men er på full fart tilbake. I ettermiddag scoret han sitt første mål på 13 måneder.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

Etter å ha fått en drøy halvtime med Premier League-fotball, er det heller ikke vanskelig å forstå hvorfor Chelsea så inderlig ville ha ham.

- Det var mange skader før denne kampen, men vi viser at vi har en god stall som tok nivået. Alle tre er veldig gode spillere og jeg vil bruke dem mer i løpet av sesongen, sier Ancelotti.

Med tanke på hvilken flytsone Chelsea befinner seg i for tida, kan det være mange gode opplevelser i vente for supertalentet. Med Arsenal-tap i Sunderland, vokste iallfall feilmarginen seg større for seriefavorittene fra Vest-London.

SPENNENDE: Den mye omtalte unggutten Gaël Kakuta gjorde sin Chelsea-debut mot Wolves. 18-åringen imponerte i den drøye halvtimen han fikk spille.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
SPENNENDE: Den mye omtalte unggutten Gaël Kakuta gjorde sin Chelsea-debut mot Wolves. 18-åringen imponerte i den drøye halvtimen han fikk spille.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media