En av disse er Premier Leagues fineste drakt. Hvilken er din favoritt?

Stem på de helt nye draktene.

(Dagbladet): Engelsk fotball har en helt spesiell plass i hjertet til de fleste norske tilhengere av den nydelige sporten.

Å ikle seg favorittlagets drakt er ofte et stort øyeblikk for flere enn bare de minste barna. Selv de mest hardbarka supporterne bærer klubbens farger med stolthet og glede.

Blitt dyrt Det er imidlertid blitt slik at alle ikke lenger har mulighet til å kjøpe den nyeste drakta hvert år. Realiteten er at prisene blir stivere og stivere for hver sesong som går. Nå må man gjerne må ut med så mye som 800 kroner per trøye. Da er det ikke rart at flere heller velger å bruke en eldre utgave.

Det som likevel er sikkert, er at nærmest samtlige har en sterk mening om hvordan draktene bør se ut. Mens noen bryr seg om designet, stoffet og fargenyansene, er andre mer opptatt av om klubbens tradisjonsrike kjennetegn sitter der de skal.

Kan bli trøbbel Noen ganger blir det også bråk når en klubb lanserer siste nytt, som da Cardiff-eier Vincent Tan byttet fra blå til rød drakter i 2012.

Andre ganger blir endringene bedre mottatt.

Foran den kommende Premier League-sesongen er det også en rekke nye drakter å merke seg. Samtlige lag kommer med en 2014/15-versjon av drakta. Noen er små justeringer på designet, andre  gjør større endringer.

Noen vender tilbake til en gammel suksessformel, Southampton har for eksempel fått på plass de røde og hvite stripene igjen.

Alle unntatt én Noen klubber har allerede lansert både hjemme-, borte- og tredjedrakt, men noen sparer på lanseringen av en eller flere modeller. I skrivende stund har alle lagene bortsett fra Newcastle United lansert hjemmedrakta for den kommende sesongen.

ARSENAL: Hjemme- og bortedrakt.
ASTON VILLA: Hjemme- og bortedrakt.
BURNLEY: Hjemme- og bortedrakt.
CHELSEA: Hjemme- og bortedrakt.
CRYSTAL PALACE: Hjemme- og bortedrakt.
EVERTON: Hjemmedrakt og keeperdrakt.
HULL: Hjemmedrakt og keeperdrakt.
LEICESTER: Hjemmedrakt og keeperdrakt.
LIVERPOOL: Hjemme- og bortedrakt.
MANCHESTER CITY: Hjemme- og keeperdrakt.
MANCHESTER UNITED: Hjemme- og bortedrakt.
NEWCASTLE: Tredjedrakt for utespiller og keeper. Borte- og hjemmedrakt er ikke offentliggjort i skrivende stund.
QPR: Hjemme- og bortedrakt.
SOUTHAMPTON: Stripene er tilbake på hjemmedrakta. De andre draktene er foreløpig ikke kjent.
STOKE: Hjemme- og bortedrakt.
SUNDERLAND: Hjemme- og bortedrakt.
SWANSEA: Hjemme- og bortedrakt.
TOTTENHAM: Hjemme- og bortedrakt.
WEST BROMWICH: Hjemme- og keeperdrakt.
WEST HAM: Hjemme- og bortedrakt.

På samlebildet i denne artikkelen er derfor Newcastle-drakta med et svart felt på brystet en antakelse på hvordan den kommer til å se ut. Bildelekkasjer fra britiske sportsbutikker tyder imidlertid på at det svarte feltets nederste grense mot stripene på forsiden av drakten blir v-formet og ikke en vannrett linje tvers over brystet.

• Hvilken drakt liker du best? Si meningen din ved å stemme på din favoritt. Etterpå kan du ta diskusjonen i kommentarfeltet under.

HELLIG: Drakter kan bringe fram mange følelser og minner hos en fotballsupporter. Dette er Premier League-lagenes utvalgte foran 2014/2015-sesongen. Øverst fra venstre: Stoke, Leicester, Man. CIty, Swansea, Man. Utd, West Ham. I midten fra venstre: West Bromwich, Liverpool, Southampton, Crystal Palace, Sunderland, Everton, Tottenham. Nederst fra venstre: Burnley, Aston Villa, Newcastle, QPR, Hull, Chelsea, Arsenal. OBS! Newcastles drakt er ikke offisielt presentert ennå, og kan bli annerledes enn på dette bildet.
HELLIG: Drakter kan bringe fram mange følelser og minner hos en fotballsupporter. Dette er Premier League-lagenes utvalgte foran 2014/2015-sesongen. Øverst fra venstre: Stoke, Leicester, Man. CIty, Swansea, Man. Utd, West Ham. I midten fra venstre: West Bromwich, Liverpool, Southampton, Crystal Palace, Sunderland, Everton, Tottenham. Nederst fra venstre: Burnley, Aston Villa, Newcastle, QPR, Hull, Chelsea, Arsenal. OBS! Newcastles drakt er ikke offisielt presentert ennå, og kan bli annerledes enn på dette bildet. Vis mer