En av disse får den siste sjakk-plassen

- Det er viktig for norsk sjakk, sier sjakkpresidenten.

DUELL I OSLO:  Åtte av ti deltakere til sommerens utgave av Norway Chess er allerede klare. Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om en av de to siste plassene. Foto: Erlend Aas / Kent Skibsted / NTB Scanpix
DUELL I OSLO: Åtte av ti deltakere til sommerens utgave av Norway Chess er allerede klare. Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om en av de to siste plassene. Foto: Erlend Aas / Kent Skibsted / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte av ti deltakere til sommerens utgave av Norway Chess er allerede klare. Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om en av de to siste plassene.

Verdensmester Magnus Carlsen var den første deltakeren som ble klar for sommerens turnering.

Deretter har arrangøren bekreftet ytterligere sju navn. Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson forteller at en av de resterende to plassene vil fylles med et norsk navn.

- Vi ønsker å gi en norsk spiller sjansen til å spille sammen med verdenseliten. Jon Ludvig (Hammer) spilte også den turneringen i fjor og uttrykte stor glede over å få være med, sier Aulin-Jansson til NTB.

Foruten Carlsen er Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Sergej Karjakin, Aleksander Gristsjuk og Peter Svidler klare for turneringen som går av stabelen i juni.

- Det er en selvfølge at Magnus er med, men det er viktig for norsk sjakk at også en annen norsk spiller får være med. Delvis på grunn av den matchingen spilleren får, men også fordi han vil få se hvordan nivået er, sier sjakkpresidenten.

Duellen mellom Hammer og Agdestein vil bli spilt i slutten av april i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer