Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En av disse får den siste sjakk-plassen

- Det er viktig for norsk sjakk, sier sjakkpresidenten.

DUELL I OSLO:  Åtte av ti deltakere til sommerens utgave av Norway Chess er allerede klare. Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om en av de to siste plassene. Foto: Erlend Aas / Kent Skibsted / NTB Scanpix
DUELL I OSLO: Åtte av ti deltakere til sommerens utgave av Norway Chess er allerede klare. Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om en av de to siste plassene. Foto: Erlend Aas / Kent Skibsted / NTB Scanpix Vis mer

Åtte av ti deltakere til sommerens utgave av Norway Chess er allerede klare. Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om en av de to siste plassene.

Verdensmester Magnus Carlsen var den første deltakeren som ble klar for sommerens turnering.

Deretter har arrangøren bekreftet ytterligere sju navn. Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson forteller at en av de resterende to plassene vil fylles med et norsk navn.

- Vi ønsker å gi en norsk spiller sjansen til å spille sammen med verdenseliten. Jon Ludvig (Hammer) spilte også den turneringen i fjor og uttrykte stor glede over å få være med, sier Aulin-Jansson til NTB.

Foruten Carlsen er Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Sergej Karjakin, Aleksander Gristsjuk og Peter Svidler klare for turneringen som går av stabelen i juni.

- Det er en selvfølge at Magnus er med, men det er viktig for norsk sjakk at også en annen norsk spiller får være med. Delvis på grunn av den matchingen spilleren får, men også fordi han vil få se hvordan nivået er, sier sjakkpresidenten.

Duellen mellom Hammer og Agdestein vil bli spilt i slutten av april i Oslo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling