HVEM TAR OVER?  Guus Hiddink (nummer to fra venstre) er manager i Chelsea ut sesongen. Men hvem tar over fra sommeren av? Her er sju kandidater. Foto: NTB Scanpix.
HVEM TAR OVER? Guus Hiddink (nummer to fra venstre) er manager i Chelsea ut sesongen. Men hvem tar over fra sommeren av? Her er sju kandidater. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

En av disse skal løfte Chelsea tilbake til tronen

Chelsea jobber på spreng i kulissene.

(FourFourTwo): Spørsmålet om hvem som skal trene Chelsea kommende sesong er fortsatt ubesvart. Her er sju kandidater og hva de står for.

1. Massimiliano Allegri
Styrker:
Italieneren er taktisk klok og en tilpasningsdyktig trener. Han ledet Juventus til to titler forrige sesong pluss Champions League-finale. Denne sesongen åpnet Juventus svakt, før Allegri fikk snudd skuta. Nå har de vunnet 14 strake ligakamper.

Svakheter:
Han har aldri trent utenfor Italia, og overgangen til den raske fotballen med det hektiske kampprogrammet vil bli en utfordring. Det er også et spørsmål om hvordan 48-åringen vil takle en garderobe uten en naturlig leder i John Terry. I Milan og Juventus har Allegri hatt nettopp det med Alessandro Nesta og Gigi Buffon. Uten Terry til stede, må Allegri ta ekstra ansvar.

Status:
Juventus-treneren er bookmakernes favoritt.

 FAVORITT:  Juventus-manager Massimiliano Allegri. Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB SCANPIX.
FAVORITT: Juventus-manager Massimiliano Allegri. Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB SCANPIX. Vis mer

- Det er absolutt ikke noe i sannhet i ryktene, har han selv sagt.

Han vil bli en dyr mann for Chelsea.

2. Diego Simeone
Styrker:
Boblende av energi og karisma har argentineren forvandlet Atletico Madrid til et tittel-vinnende lag, til tross for en brøkdel av Barcelona og Real Madrids budsjett.

Simeones lag framstår som en velorganisert enhet, med spillere som ofrer alt. Og Simeone vet hvordan man får det beste ut av Diego Costa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svakheter:
Rapporter har indikert at Simeones pragmatiske ikke er veldig populær hos Roman Abramovitsj etter Jose Mourinhos nedtur. Han er også uprøvd i England, og han snakker ikke språket, tross en pågående innsats for å lære.

En manglende måte å kommunisere på vil være en betydelig hindring for en manager som avhenger mye av sine kvaliteter som motivator.

Status:
Simeones kontrakt med Atletico går ut i 2020, og for Atletico-fansen er han blitt et ikon. Hvis det som sies er sant om at Abramovitsjs forhold til Simeone, er det lite trolig at Chelsea vil kjøpe han fri.

3. Manuel Pellegrini
Styrker:
Den nåværende Manchester City-manageren har allerede hatt suksess i England med ligagull i 2014. Laget spiller attraktiv fotball, han snakker godt engelsk og vet akkurat hva Chelsea har vært gjennom denne sesongen. En trygg mann med andre ord.

 ATLETICO-SUKSESS:  Diego Simeone. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency / NTB Scanpix.
ATLETICO-SUKSESS: Diego Simeone. Foto: Albert Llop / Anadolu Agency / NTB Scanpix. Vis mer

Svakheter:
Pellegrini har slitt med å organisere laget sitt defensivt i Vincent Kompanys fravær. Da spørs det om han er rett mann til å bygge et defensivt vaklende Chelsea uten John Terry. Og med sterke bånd knyttet til City, spørs det hvordan fansen vil ta han imot.

Status:
Pellegrini forsvinner fra Etihad Stadium i sommer, og rapporter tilsier at han gjerne vil fortsette i England. Hvis Chelsea ønsker seg kan 62-åringen være et klokt valg.

4. Antonio Conte
Styrker:
Italias landslagsmanagers flammende personlighet gjorde ham til en publikumsfavoritt både som spiller og trener i Juventus. Han ledet klubben til tre strake Serie A-titler, og sikret seg selv årets manager tre ganger.

Conte er svært godt likt blant spillere og han har blitt hyllet for laguttakene som Italia-manager, hvor form går foran rykte.

 VIL BLI I ENGLAND:  Manuel Pellegrini. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix.
VIL BLI I ENGLAND: Manuel Pellegrini. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix. Vis mer

Svakheter:
Conte oppnådde aldri suksess i Champions League med Juventus. Der kom de aldri lenger enn kvartfinalen tross dominansen i hjemlandet. Hans utradisjonelle 3-5-2-formasjon fikk mye av skylden. Med ni seire på 16 kamper med Italia hersker det fortsatt tvil om har det som trengs for og lykkes utenfor italiensk seriefotball.

Status:
Contes kontrakt går ut etter sommeren og han har tidligere snakket varmt om Premier League. Chelsea må handle raskt. Møter med det italienske forbundet skal være planlagt, pluss at Milan lurer i bakgrunn.

5. Jorge Sampaoli
Styrker:
Sampaoli har vist sine styrker med å lede Chile til Copa America-seier og en nominasjon til årets trener av Fifa. Rapporter har indikert at chileneren har fortalt Abramovitsj at han kan overbevise landsmannen Alexis Sanchez om å bytte ut Arsenal med Chelsea.

Svakheter:
Han vil helt klart være en gambling. 55-åringen har aldri trent noen i Europa, selv om han har hatt ulike managerjobber helt siden 1994. Med andre ord vil tilpasning ta tid. Spranget er stort fra å være chilensk landslagstrener til Premier League. Og det blir ikke mindre når det i tillegg er en språkbarriere som må brytes.

 ITALIA-MANAGER:  Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Alessandra Tarantino.
ITALIA-MANAGER: Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Alessandra Tarantino. Vis mer

Status:
Sampaoli er tilgjengelig etter at han sa opp jobben som Chile-manager i januar.

6. Guus Hiddink
Styrker:
Først og fremst fortrolighet. Det vil skje store endringer i Chelsea til sommeren uansett. Hvis de lar nederlenderen fortsette, vil det gjøre prosessen noe lettere. Chelsea vet hva de får, og resultatene har bedret seg etter at han tok over for Mourinho i desember.

Hiddink nyter stor respekt hos spillerne, han har også vist at han få fram det beste igjen i både Cesc Fabregas og Diego Costa.

Svakheter:
Selv om resultatene har blitt bedre, har mange stilt spørsmål om spillet har blitt så mye bedre. 69-åringen blir kritisert for å være for forsiktig, eksempelvis ved å ha både John Obi Mikel og Nemanja Matic i startoppstillingen samtidig (0-0 mot Watford).

 SA OPP I CHILE:  Jorge Sampaoli. Foto: AFP PHOTO/CLAUDIO REYES / NTB SCANPIX.
SA OPP I CHILE: Jorge Sampaoli. Foto: AFP PHOTO/CLAUDIO REYES / NTB SCANPIX. Vis mer

Status:
Sjansen er ikke stor for at Hiddink får fortsette etter inneværende sesong. Men skulle de mest glamorøse kandidatene glippe for Chelsea vil Hiddink være en trygg kandidat.

7. Brendan Rodgers
Styrker:
Selv om han fikk sparken i Liverpool, kan man ikke ignorere Brendan Rodgers. Pasningsspillet Rodgers er kjent for vil være ren kontrast til hva Chelsea-fansen har vært vant til under Mourinho.

Steven Gerrard beskrev Rodgers som en av de beste managerne han noen gang har sett.

Svakheter:
Rodgers hengivenhet til ballbesittelse-fotballen førte han på dypt vann, flere ganger under Liverpool-tiden. Han gjorde det ikke lettere for seg da han kritiserte Chelsea-ledelsen for sparkingen av Mourinho forrige måned.

 NÅVÆRENDE MANAGER:  Guus Hiddink. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix.
NÅVÆRENDE MANAGER: Guus Hiddink. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix. Vis mer

Status:
Den tidligere Swansea-manageren vil være et langskudd, likevel har han vært i Chelsea-systemet tidligere. Og selv er Rodgers klar for en ny trenerjobb.

 LEDIG:  Brendan Rodgers. Foto: Reuters / Lee Smith
LEDIG: Brendan Rodgers. Foto: Reuters / Lee Smith Vis mer