En av Islands raskeste til Lillestrøm

Björn Bergmann signerte i dag.

• Direkte 19.00: Vålerenga - Lillestrøm

(Dagbladet.no) Lillestrøm har bare scoret 25 mål denne sesongen. Det er såvidt mer enn ett mål per kamp - og bare HamKam har scoret færre.

Nå har klubben forsterket angrepet med et islandsk stortalent.

Björn Bergmann (17) skrev i dag under på en treårskontrakt med Kanarifuglene. Ifølge LSK.no har klubber som Manchester United og Liverpool hatt søkelyset på spissen, men fra og med januar blir han i stedet å finne på Åråsen.

- Satser på ungdommen

- Björn er en av Islands raskeste spisser og han spiller på G19-landslaget - to årsklasser over der han kunne spilt, sier styreleder Per Mathisen.

Rekken av islendinger med suksess i Tippeligaen er lang. Nå håper Lillestrøm at Bergmann kan spille seg inn på lista over toppspillere fra sagaøya.

- Han har gode fysiske forutsetninger for å lykkes som toppspiller på høyt nivå, og vi er glade for at han nå kommer til Åråsen. Vi synes også dette er et meget positivt signal i forhold til ungdomssatsingen vår, sier Mathisen.

KLAR FOR KANARIFUGLENE: Björn Bergmann skal de tre neste sesongene spille for Lillestrøm, noe styreleder Per Mathisen er svært fornøyd med. Foto: OLE KRISTIAN BAKKENE/LSK.NO
KLAR FOR KANARIFUGLENE: Björn Bergmann skal de tre neste sesongene spille for Lillestrøm, noe styreleder Per Mathisen er svært fornøyd med. Foto: OLE KRISTIAN BAKKENE/LSK.NO Vis mer

Kommende trener Henning Berg satset på ungdommen i Lyn, og ser ut til å ta med seg dette også til Lillestrøm. De gulsorte har mange veteraner på laget, men selv om de kan virke evigunge vil de ikke spille på Åråsen i evig tid.

LSK trenger poeng

I kveld reiser de den korte turen til Oslo for å møte Vålerenga på Ullevaal. Hovedstadslaget sikret seg etter alt å dømme kontrakten da de slo Bodø/Glimt før landslagspausen, og med seier i kveld kan de definitivt senke skuldrene og fokusere på cupfinalen.

Lillestrøm på sin side har ikke kommet seg helt opp av gjørma ennå. Aalesund på kvalikplassen er bare tre poeng bak dem, og HamKam helt nederst er fire poeng bak.

I neste serierunde venter Rosenborg hjemme og i siste runde må de over fjellet til det som kan bli et skjebnemøte mot Aalesund.

En av Islands raskeste til Lillestrøm