- En av mine største seirer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Magdalena Forsberg (34) er tidenes mestvinnende skiskytter med 42. verdenscupseierer, men rangerer gårsdagens jaktstartseier i Holmenkollen som en av de aller største.

- Ja, det er alltid spesielt å vinne i Holmenkollen. Denne seieren, sammen med den i Vstersund for to uker siden, er blant de seirene jeg vil sette aller høyest, sier Magdalena.

- Jeg er så glad. Faktisk føler jeg nå at jeg kunne sluttet her og nå, og droppet VM-fellesstarten. Det spiller ingen rolle hvordan det går der, jeg har oppnådd alt jeg har drømt om, sier 34-åringen fra Bergeforsen utenfor Sundsvall.

- Kanskje begynner jeg å gråte litt etter målpassering. Men avgjørelsen om å slutte er 110 prosent endelig. Timingen er perfekt, og det ville nesten vært for bra å avslutte på topp i Holmenkollen, smiler hun.

Tross alle triumfene hevder sammenlagtvinneren i verdenscupen de siste seks åra at hun er like overrasket hver gang hun vinner.

- Alltid overrasket

- Jeg var overrasket etter min aller første verdenscupseier, og slik har det vært etter alle seirene.

I dag går hun sitt aller siste skiskytterrenn. Det samme gjør ektemannen Henrik Forsberg. Nå skal skiskytterparet prioritere annerledes. Barn står øverst på ønskelista.

- Jeg fyller 35 år til sommeren, og skal jeg ha barn så begynner det å haste. Som mamma tror jeg man får oppleve barndommen på nytt, og det vil være stort å se sine egne unger vokse opp.

Leve livet

«Magda» kan nesten ikke vente med å komme i gang med det «egentlige livet», som hun sjøl sier. Hun snakker drømmende om lange middager, lange sløve formiddager i senga og seine kvelder. Men først har hun en siste kraftutstrengelse igjen. Og bli ikke overrasket om Magdalena Forsberg avslutter øverst på pallen.

Der hun hører hjemme.

BLINKSKUDD: En mildt sagt strålende fornøyd Magdalena Forsberg tiltrakk seg nesten all oppmerksomhet i Holmenkollen i går.