- En av Premier Leagues beste spisser

Skottland frykter John Carew.

BLE BOSSET AV CAREW: David Weir (liggende) er vraket fra den skotske landslagstroppen mot Norge, fordi manager George Burley mener Carew sjefet med han i Glasgow i fjor høst. Foto: AP/Martin Cleaver
BLE BOSSET AV CAREW: David Weir (liggende) er vraket fra den skotske landslagstroppen mot Norge, fordi manager George Burley mener Carew sjefet med han i Glasgow i fjor høst. Foto: AP/Martin CleaverVis mer

(Dagbladet.no): Onsdag kommer Skottland til Ullevaal. Det er en kamp Norge må vinne for å holde liv i et ørlite VM-håp.

Skottland-trener George Burley frykter John Carew er mannen som kan skaffe Drillo de tre poengene han lengter etter.

I et intervju med Daily Telegraph skryter Burley uhemmet av Aston Villa-spissen.

- Han er en av de beste spissene i Premier League. Han er sterkt, rask og vanskelig å stoppe. Han er deres største trussel, og han skapte trøbbel for oss på Hampden fordi han er en førsteklasses spiller, sier Burley.

Sjefet med skottene
Derfor har han vraket David Weir, veteranen som passet på Carew i 0-0-kampen i Glasgow oktober i fjor. Inn kommer Burnley-stopper Steven Caldwell.

- Jeg følte det var på tide å hente inn Steven Caldwell, fordi han er av den typen stopper som gir alt mot spillere som John Carew, sier Burley som mener at lørenskoggutten sjefet med backene hans sist.

- Vi må passe bedre på ham i Oslo enn vi gjorde på hjemmebane.

Skottland er nummer to i VM-gruppe 9 og Burley tror to seirer på de tre siste hjemmekampene er nok til å sikre seg billett til VM-playoffplass bak Nederland.

Går for seier i Oslo
Den første seieren vil skottene hente hjem fra Norge. Da Egil Drillo Olsen tok ut sin tropp til kampen spådde han at skottene ville legge seg bakpå og være fornøyde med ett poeng i Oslo.

Det avfeies av Burley, skottene går for seier.

- Vi reiser ikke dit for å legge oss i forsvar og prøve oss med kontringer. Vi skal være positive og forhåpentligvis gi dem problemer, sier han til ESPN.

TROR PÅ VM-PLAYOFF: Skottland-sjef har håp om seier mot Norge, én av to skottene trenger for å ta andreplassen i VM-gruppa. Foto: REUTERS/David Moir
TROR PÅ VM-PLAYOFF: Skottland-sjef har håp om seier mot Norge, én av to skottene trenger for å ta andreplassen i VM-gruppa. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer