KJÆRESTER: Den norske NHL-stjerna Mats Zucarello Aasen sammen med kjæresten Nina Sandbech under nattas NHL Awards i Las Vegas. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
KJÆRESTER: Den norske NHL-stjerna Mats Zucarello Aasen sammen med kjæresten Nina Sandbech under nattas NHL Awards i Las Vegas. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

En av tidenes største NHL-legender fikk prestisjepris foran Zuccarello. Det fikk Twitter til å koke: - Dette er en vits

Jaromir Jágr (44) vant Bill Masterton Trophy i natt.

(Dagbladet): NHL-stjerna Mats Zuccarello Aasen var av mange utpekt som favoritten til å vinne den prestisjetunge prisen Bill Masterton Trophy. Men prisen gikk til en av tidenes største NHL-legender, tsjekkeren Jaromir Jágr (44).

Det fikk ishockeyfans til å kaste seg over tastaturet, for å uttrykke sin frustrasjon på Twitter.

- Jágr er bare gammel. Zuccarello kunne ha dødd og hadde lammelser en stund. Dupuis måtte pensjonere seg på grunn av blodpropp. Faen ta dette, skriver en.

Pascal Dupuis (37) var den tredje finalisten som var nominert til prisen, som gis til den NHL-spilleren som «best eksemplifiserer utholdenhet, god sportsånd og dedikasjon til ishockey».

- Dette er dritt. Zuccarello mistet taleevnen og sleit med å gå, men kom tilbake på isen. Ranet, skriver en annen.

NHL-LEGENDE: Tsjekkeren Jaromir Jágr vant Bill Masterton Trophy foran norske Mats Zuccarello i natt. Her er de to i en match mellom New York Rangers og New Jersey Devils 22. mars 2014. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
NHL-LEGENDE: Tsjekkeren Jaromir Jágr vant Bill Masterton Trophy foran norske Mats Zuccarello i natt. Her er de to i en match mellom New York Rangers og New Jersey Devils 22. mars 2014. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Zuccarello har fått mye oppmerksomhet for sitt utrolige comeback etter en alvorlig hodeskade for litt over ett år siden.

- Jeg var redd

Det var en stund usikkert om nordmannen noen gang kunne spille hockey igjen, etter at lagkompis Ryan McDonagh traff ham i hodet med et knallhardt skudd, under en kamp mot Pittsburgh Penguins i april i fjor.

En blodansamling i hjernen førte til at nordmannen mistet taleevnen i flere dager. Han opplevde også lammelser i deler av den ene armen. Flere av lagkompisene begynte å gråte da de besøkte ham på sykehuset etter ulykken.

GIKK AV ISEN: Mats Zuccarello fikk en puck i hodet og måtte gå av isen da New York Rangers vant 2-1 over Pittsburgh Penguins natt til lørdag. Video: Viasat Vis mer

- Da jeg kom til garderoben kunne jeg ikke prate. Så jeg skjønte ikke hva som skjedde. Da jeg kom til sykehuset var jeg redd, men legene var veldig flinke til å sørge for at jeg visste at jeg kom til å bli frisk, sa Zuccarello til NTB i fjor sommer.

Mens lagkameratene kjempet for Stanley Cup-troféet, var ikke Oslo-gutten i nærheten av å kunne snøre på seg skøytene.

- Jeg kunne ikke gå eller røre meg de første to-tre ukene. Når jeg reiste meg opp av sofaen, holdt jeg på å besvime. Men jeg gikk ganske raskt fra å være skikkelig dårlig til å bli pigg igjen. Det er bare snakkingen som plager meg nå, sa Zuccarello.

Poengkonge

Zuccarello ble nominert på grunn av det utrolige comebacket etter skaden han pådro seg, samt det veldedige arbeidet han gjør utenfor isen.

Det raske comebacket i 2015-2016-sesongen overrasket mange, med tanke på hvor alvorlige skader han hadde pådratt seg bare noen måneder tidligere.

Zuccarello var på isen i 81 kamper denne sesongen, og satt personlig rekord i flere kategorier. Blant annet spilte kamper (81), mål (26), poeng (61) og power-play-mål (7). De 61 poengene han samlet sammen i løpet av sesongen var ny norsk rekord, og også nok til å sørge for at han ble poengkonge for New York-klubben.

Men Masterton-prisen gikk altså til 44 år gamle Jágr, som er regnet som en av de største NHL-profilene gjennom tidene.

Det er vanskelig å påstå at tsjekkeren ikke er en verdig vinner. Over 20 år etter at han etablerte seg som NHL-stjerne, er han fortsatt en av ligaens største profiler. 749 scoringer og 1 119 assists siden debuten i 1990, plasserer Jágr på tredjeplassen over tidenes poengplukkere i NHL. 44-åringen er bare slått av Mark Messier og Wayne Gretzky.