Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En av tidenes største norske idrettsprestasjoner er et faktum. Gratulerer, Magnus Carlsen.

Gratulasjonene strømmer til.

VERDENSMESTER: Magnus Carlsen sikret seg i dag verdensmestertittelen med remis. Han vant med 6,5 poeng mot motstander Anands 3,5. Nå hagler det med gratulasjoner til nordmannen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VERDENSMESTER: Magnus Carlsen sikret seg i dag verdensmestertittelen med remis. Han vant med 6,5 poeng mot motstander Anands 3,5. Nå hagler det med gratulasjoner til nordmannen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen sikret seg i dag, etter et fire og en halv time langt parti, verdensmestertittelen i sjakk.

Da startet også gratulasjonene å hagle på mikrobloggtjenesten Twitter. Blant dem fra statsminister Erna Solberg.

- En av tidenes største norske idrettsprestasjoner er et faktum, gratulerer Magnus Carlsen, skrev statsministeren. Som i tillegg hadde lagt til hashtagen #verdensbestecarlsen.

Også den tidligere statsminister Jens Stoltenberg var raskt ute med å gratulere.

- For en mann! Norge er stolte av deg, Magnus Carlsen, skriver Jens Stoltenberg.

Fra idrettsmiljøet Det er tydelig at det har vært stor interesse rundt Magnus Carlsen og verdensmesterskapet i sjakk. En hel bråte idrettsutøvere har engasjert seg, og flere av langrennsstjernene hyllet Carlsen tidligere i dag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen følger opp med en gratulasjon på Twitter.

- Gratulerer med seier, Magnus Carlsen! For en bragd!

Også fotballekspert Jan Åge Fjørtoft har fulgt verdensmesterskapet tett. Da partiet begynte å dra ut ble han mer og mer bekymret for at han ikke skulle få med seg resultatet før han gikk på flyet i ettermiddag.

- Vær så snill, Magnus Carlsen, jeg flyr snart. Vil ha en norsk verdensmester før vi letter!

Rosenborg spiller cupfinale mot Molde på søndag, og benyttet også Twitter til å sende en melding til Carlsen, og inviterer han til kamp:

- Grattis med verdensmesterskapet, Magnus Carlsen. Rekker du hjem til cupfinalen? Vi kan sikkert fikse en billett til deg, skriver de.
Stormestere Sjakkmiljøet hiver seg selvsagt på. Stormester Natalia Pogonina var raskt ute:

- Gratulerer til Magnus Carlsen med verdensmestertittelen! Vel fortjent!

Stormester Hikaru Nakamura:

- Grattis til Carlsen for en velspilt match!

Garry Kasparov, stormester og Carlsen-lærer:

- Gratulerer til Magnus for seieren! Han fortsetter å knuse de høyeste forventningene med sin dyktighet og fasthet. Tre ganger hurra!

EN AV TIDENES STØRSTE: Statsminister Erna Solberg mener Magnus Carlsens prestasjon er blant tidenes største i Norge. Foto: AP Photo/Michael Sohn
EN AV TIDENES STØRSTE: Statsminister Erna Solberg mener Magnus Carlsens prestasjon er blant tidenes største i Norge. Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media