Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En av våre beste kamper i år

God start for Håkedal og Tørlen i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de beste, norske kvinnelagene i sandvolleyball vant sine første kamper i gruppespillet 2-0 i Grand Slamturneringen på hjemmbane onsdag.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen vant første kamp med sifrene 21-14, 21-18 mot brasilianske Christina Saka og Andrezza Rtvelo. Paret representerer for øvrig Georgia.

Etter et uproblematisk første sett, ble det noe jevnere i andre sett, men aldri skummelt for Håkedal og Tørlen.

- Når vi vinner første sett såpass overlegent er det typisk at motstanderne kommer tilbake i andre sett. Men dette var en av våre beste kamper i år, sier Nila Håkedal til NTB.

- Alt fungerte, rett og slett, oppsummerer Ingrid Tørlen.

Jentene, som er ranket som nummer 10 i turneringen, har tapt for Saka og Rtvelo tidligere i år - i mai i Kina ble det 1-2-tap.

- Denne seieren betyr veldig mye. Det er en forløsende følelse, og blir enda sterkere når det skjer på hjemmebane, under perfekte spilleforhold, sier Håkedal.
Glapp litt 

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes vant også sin første kamp i hovedrunden, og det med nesten identiske sifre som Håkedal og Tørlen: 21-13, 21-18 mot Inguna Minusa og Inese Jursone fra Latvia.

ÅRSBESTE: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen leverte etter eget utsagn oppunder årsbeste mot brasilianske Saka og Rtvelo under sin første kamp i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
ÅRSBESTE: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen leverte etter eget utsagn oppunder årsbeste mot brasilianske Saka og Rtvelo under sin første kamp i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Første sett var de overlegne, i andre sett tok de norske jentene time out på stillingen 14-12 til Latvia.

- Det glapp litt for oss, så vi snakket om å ikke begynne å nøle. Så kom vi mer aggressivt tilbake, sier Susanne Glesnes etter kampen.

Andre sett ble vunnet 21-18.

- Herlig! Bra med sterk start på kampen, viktig med opphenting. Det var en god kamp med litt av alt, oppsummerer Kathrine Maaseide.
Klar for revansj 

Jentene spiller sine neste kamper onsdag kveld. Håkedal og Tørlen møter Bibiana Candelas og Mayra Garcia fra Mexico i gruppe G, mens Maaseide og Glesnes møter 25-seedede Natalia Urijadova og Aleksandra Sjirajeva fra Russland. Laget slo de norske jentene for bare én uke siden:

- Da spilte vi fryktelig dårlig, så vi er sultne på revansj! Hvis vi spiller sånn som vi gjorde i første kampen i dag, har vi god sjanse til å slå dem, sier Glesnes til NTB.

Verken Maaseide eller Glesnes tør spå om mulighetene til å gå videre etter gruppespillet.

- Dette er en pulje der alle kan slå alle. Vi forventer overraskende resultater, og derfor er det ekstra godt med 2-0-seier. Alle poeng kommer til å telle, sier Maaseide.

image: - En av våre beste kamper i år

Onsdag formiddag var også Janne Kongshavn og Kristine Wiig i aksjon. De norske jentene er ranket som nummer 32 av lagene og ble slått 2-0 av toppseedede Kerri Walsh og Misty May-Treanor fra USA i gruppe A. Kongshavn og Wiig skal i sanden igjen klokka 16, mot Milagros Crespo og Imara Esteves Ribalta fra Cuba.

Skuffende herreinnsats

Sandvolleyballparet Vegard Høidalen/Kjell Gøranson klarte ikke å sikre seg plass i hovedrunden i verdensserieturneringen i Stavanger.

I fjor var duoen det beste norske herreparet under turneringen, men i år må de se på fra sidelinjen. Etter 0-2-tap, 20-22, 16-20, for det franske paret Gagliano/Dugrip var det over, til tross for seier i første kamp.

Det måtte nødvendigvis bli norsk seier i åpningskampen mellom Bjørn Ingeborgrud/Espen Gøranson og Høidalen/Gøranson. Ikke overraskende ble det Høidalen og Kjell Gøranson som gikk videre med seier 2-0 (21-15 og 21-19) i sett. Seieren hjalp lite når det ble tap senere onsdag.

Tidligere på dagen var det takk og farvel til det andre lagene fra Norge. Trygve Leite og Magne Kobbevik var ranket som nummer 25 og røk ut for svenskene Bjørn Berg og Hannes Brinkborg i morgentimene med sifrene 0-2 (15-21, 12-21). Parallelt med dette måtte 24-rankede Kim Hellum og Ronny Berntsen se seg slått av japanske Kentaro Asahi og Katsuhiro Shiratori, også de med 0-2 i sett (12-21, 15-21).

Svenskene er ranket som nummer 8, mens japanerne er ranket som nummer 9.

(NTB)

NORSKE INNSLAG: Susanne Glesnes (f.v.) og Kathrine Maaseide, Ingrid Tørlen og Nila Håkedal og Kristine Wiig og Janne Kongshavn er norske representanter i kvinneklassen under verdensserieturneringen i sandvolleyball i Stavanger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!