Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En av verdens beste spisser

- To praktfulle mål på tre avslutninger mot et av verdens beste fotball-lag.

JOHN CAREW brukte den største og viktigste fotballarenaen til å demonst-rere at han også er effektiv. Da er det bare ett ankepunkt igjen: stabiliteten. Den kommer med alderen.

Med andre ord: Carew beviste at han er en av verdens beste angripere. Og alt tilsier at han vil bli enda bedre.

SCORINGENE som sendte Valencia til kvartfinalen i Champions League, viste ytterpunktene i repertoaret til en spiss som er i ferd med å bli komplett: 1- 0 var demonstrasjonen av bevegeligheten, linken til lagkameraten Aimar, farta og rå-styrken. Kvaliteter vi forbinder med Carew på sitt beste. 2- 1 var demonstrasjonen av det følsomme, teknisk begavede. Kvaliteter Carew har tilegnet seg i Spania.

DET ER FORT gjort å evaluere en spiss etter antall scoringer. Derfor har Carew fått kritikk i Spania. Og derfor er alt glemt i dag. Men seinest for ei uke siden satt vi igjen med inntrykket av en litt uferdig, ineffektiv Carew etter at han bommet aleine med keeperen til Ajax - og seinere ble byttet ut uten å ha rettet opp inntrykket.

Det forteller mye om marginene på dette nivået.

I GÅR GIKK pasningen fra Aimar mellom beina på Arsenals Gilberto før den nådde Carew - som scoret fra en vanskeligere posisjon enn da han misset uka før.

Derfor er det også viktig å vurdere Carew ut fra det han gjør både uten ball og som en slags spilleopplegger for lagkameratene. Og det er kanskje på dette feltet han har utviklet seg aller mest.

NORDMANNEN ligger i tet-sjiktet på statistikkene over nest-siste-pasninger, og det er enkelt å registrere hvor viktig han er som et offensivt samlingspunkt. Evnen til å kombinere styrken med den for-bedrede teknikken - og både vende selv og spille opp lagkamerater med en mann i ryggen - er klart forbedret.

Carew skal bekle flere roller enn den typiske avslutterens - og han gjør det. Derfor er heller ikke Carews ineffektivitet noe tema for Valencias sjef Benitez.

CAREW ER HELLER ikke noe tema for landslagssjef Nils Johan Semb foran Luxemburg-kampen. Carew har karantene. Men til Danmarks-kampen og forhåpentligvis til et kommende EM, kommer Norge med en av verdens beste spisser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling