Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En av verdens beste spisser

Europeiske toppklubber vurderer John Carew som en av verdens 15- 20 beste spisser. Det hevder Carews rådgiver, Per A. Flod.

Spekulasjonene rundt John Carew har vært mange den siste tida. Nordmannen skal være ønsket av både Barcelona og Marseille, i tillegg til Paris St Germain, som også var interesserte i sommer.

Carews rådgiver Per A. Flod vet at mange klubber kunne tenke seg John Carew på laget.

-  John er kjent overalt. Jeg har til dags dato ikke truffet en leder i en klubb på anstendig nivå som ikke vet hvem John Carew er, sier Flod til Dagbladet.

-  Han vurderes vesentlig høyere ute enn han gjør hjemme i Norge.

-  Hvor høyt?

-  Internasjonalt vurderes John som en av de 15- 20 beste spissene.

Og bedre kan det bli.

-  Det er et stykke opp til Ronaldo og Raúl-klassen, og det er en god del ting som må forbedres før han kan være blant de fem beste, men rent fysisk og teknisk er det ingenting i veien. Det går på andre ting, som for eksempel spillestil.

Kontakter Barca

Dessuten vet Flod veldig godt hvor mye formen har å si.

-  Hvis Wayne Rooney scorer to mål i en kamp, er han plutselig verdens beste spiss. Så går han to kamper uten mål, og er plutselig nede på 12.plass. John har scoret åtte mål i serien og ett i UEFA-cupen. Det er en sterk prestasjon i en høststesong som har vært litt trøblete. Slikt legges merke til ute i Europa.

Og derfor linkes Carew til Barcelona.

-  Nå har det vært så mange spekulasjoner rundt John og Barcelona, så jeg kommer sjøl til å ta kontakt med klubben for å se om det faktisk er noe i dette.

Lite land

-  Hva skjer så?

-  Først skal jeg snakke med Barcelona for å se om de faktisk er interesserte. Hvis de er det, må de komme med et tilbud John og jeg synes er fristende. Så snakker vi med Besiktas, og hører hva de mener. Hvis de synes det er greit, kan vi forhandle med Barcelona, forklarer Flod.

Flere andre spisser linkes også til storklubben. Rivers Maxi Lspez, Inter Milans Julio Cruz, Jon Dahl Tomasson og Hernan Crespo fra AC Milan og Nicolas Anelka er bare noen av dem storklubben har på sin liste.

Men flere spanske medier hevder at Carew er mannen Frank Rijkaard helst vil ha.

Per A. Flod mener det ikke er noen hindring å komme fra et lite fotballand når du kjemper om en plass hos topplagene.

-  Når du spiller i Tippeligaen, er det ikke så lett fordi nivået i Norge ikke er ansett som veldig høyt. Men når du har vært ute en stund og prestert, er det ingen som bryr seg om hvor du er fra. I alle fall hvis du er fra EU- eller EØS-land og ikke går på utlendingskvota.

VERDENSSTJERNE: Nordmannen John Carew har en høyere stjerne internasjonalt enn hjemme i Norge, han vurderes som en av verdens 15-20 beste spisser, ifølge Carews rådgiver, Per A. Flod. Foto: TurkSporFoto/Scanpix
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media