- En avslutning skreddersydd for bursdagsbarnet Gilbert

Johan Kaggestad vurderer etappen til Mûr-de-Bretagne.

• 4. etappe: Direkte i Tour-studio fra kl. 13.10.

(Dagbladet): Thor Hushovd maktet i går å forsvare den gule trøya for første gang i Tour de France-sammenheng, da han ledet lagkamerat Tyler Farrar til etappeseier, samtidig som han selv rullet inn til en sjetteplass.

PROFIL: Én innlagt spurt og to kategoriserte stigninger - den siste opp til mål i Mûr-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO
PROFIL: Én innlagt spurt og to kategoriserte stigninger - den siste opp til mål i Mûr-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO Vis mer

I dag fortsetter trøyeforsvaret med en langt tøffere utfordring: Mûr-de-Bretagne.

En syretest på to kilometer med ti prosent stigning på det bratteste.

FAVORITT: Philippe Gilbert fyller 29 åpr i dag. Hva passer da bedre enn å gi seg selv en etappeseier i bursdagsgave?Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
FAVORITT: Philippe Gilbert fyller 29 åpr i dag. Hva passer da bedre enn å gi seg selv en etappeseier i bursdagsgave?Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer

- I avslutningen skal de opp Bretagnes svar på Alpe d'Huez. Det minner også mye om Mur du Huy i La Fleche Wallonne, sier Johan Kaggestad i sin daglige etappegjennomgang for Dagbladet.no.

Sprudlende Gilbert TV 2s sykkelekspert trekker fram to navn han mener vil gjøre seg gjeldende i den blytunge finalen:

- Dette blir en avslutning der Phillippe Gilbert og Samuel Sanchez fra Euskaltel vil gjøre opp om seieren, mener Kaggestad, som også holdt førstnevnte som favoritt på den første etappen, noe som så definitivt slo til.

ProTour-lederen viste seg som nær uslåelig opp til Mont des Alouttes, og at storformen er intakt etter strålende kjøring i klassikersesongen. I dag fyller belgieren 29 år, og hva passer da bedre enn å gi seg selv en ny etappeseier, og kanskje gul trøye i bursdagsgave?

Sanchez har hatt en trøblete innledning på Touren, og må ta de angrepsmulighetene som byr seg for å ta igjen det tapte i sammendraget, mens BMC-kaptein Cadel Evans også blir en stor trussel mot Hushovds ledertrøye der han ligger, ett sekund bak nordmannen.

Nøkkelspurt På en etappe som i dag der de som kjempet om etappetriumf i går, trolig ikke vil være med i seierskampen i går, blir den innlagte spurten i Spézet etter 92,5 kilometer viktig i kampen om den grønne trøya. Den innehas i øyeblikket av Movistars José Joaquin Rojas.

NØKKELSTIGNING: Her vil den fjerde etappen trolig avgjøres - opp Mûr-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO
NØKKELSTIGNING: Her vil den fjerde etappen trolig avgjøres - opp Mûr-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO Vis mer

- I år er det én innlagt spurt underveis. Der gis det poeng til de 15 første, 20 poeng til den første. Skal du vinne den grønne trøya av årets Tour de France, må du være med på de innlagte spurtene. Det kan gi et litt annet rittopplegg enn det normalt gjør.

- Spurtlagene vil sannsynligvis kjøre fram sine spurtere for å være i posisjon til den ene innlagte spurten, spår Kaggestad.

SYKLING I BRETAGNE: Her sykles den fjerde etappen: Fra Lorient til Mûr-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO
SYKLING I BRETAGNE: Her sykles den fjerde etappen: Fra Lorient til Mûr-de-Bretagne.Illustrasjon: ASO Vis mer

Etappen starte ruller i gang i Lorient klokka 13.10, og forventet målgang er cirka klokka 17.05. Du kan følge begivenhetene i Dagbladets Tour-studio.