«En avslutter av europeisk toppklasse»

G18-landslaget kan gi Norge en ny gullalder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lars Bohinen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Øyvind Leonardsen og Tore Pedersen var alle en del av «den gylne 69-generasjonen».

At så mange fra ett og samme aldersbestemte landslag tok steget opp og ble bærebjelker på A-landslaget var uvanlig - og under Egil «Drillo» Olsens ledelse var de sentrale i den voldsomme norske fotballoppturen på 90-tallet.

Nå kan en ny, gylden generasjon være på vei opp og fram.

Forrige uke cruiset G18-landslag seg gjennom første EM-kvalikrunde i Georgia, blant annet etter en råsterk 3-1-seier mot Nederland.

Og det gjorde de uten viktige brikker som Håvard Nordtveit, Fredrik Gulsvik, Mohammed Fellah og Kim André Madsen.

Tre gode kull

Da toppfotballsjef Per-Mathis Høgmo var på Lerkendal på onsdag, hevdet han at denne årgangen har spillere som er tett opp mot topp fem i Europa.

Landslagssjef for Norges G18- og G19-landslag, Tor Ole Skullerud, er ikke i tvil om at norsk fotball har mye godt i vente.

- Den dagen vi har alle spillerne tilgjengelig på G18-landslaget, blir det et veldig godt lag. Man kommer heller ikke utenom G19, som tapte kvaliken mot et spansk lag som senere vant EM-sluttspillet. Samtidig mener Øyvind Nilsen, som har G17-landslaget, at de kanskje er et enda mer spennende kull. Vi har tre kull med masse gode fotballspillere, fastslår Skullerud overfor Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer