IKKE ÅRETS SPILLER: Arsenal-manager Arsène Wenger mener at Michale Carrick burde bli årets spiller i Premier League. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB scanpix
IKKE ÅRETS SPILLER: Arsenal-manager Arsène Wenger mener at Michale Carrick burde bli årets spiller i Premier League. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB scanpixVis mer

«En barnløs og verpesyk 39-årig kvinne»

Arsène Wenger ville ikke valgt Robin van Persie til årets spiller.

Følg Premier League og Tippeligaen i vårt fotballstudio fra 13.45!

(Dagbladet): Robin van Persie kritiserte Arsenal-manager Arsène Wenger før overgangen til Manchester United. Spissen fortalte at han ikke var enig med manageren om veien videre i London-klubben, og at målet hans var å vinne flest mulig troféer.

Søndag er det duket for et nytt møte mellom de to rivalene, og Arsène Wenger benytter muligheten til å komme med et lite stikk til Robin van Persie, som han omtalte som «en barnløs og verpesyk 39-årig kvinne som jaget etter det hun ønsket før det var for sent» etter overgangen til Manchester.

Franskmannen mener nemlig at det er en annen United-spiller som burde bli årets spiller i Premier League.

- Jeg ville valgt Michael Carrick. Han er en kvalitets pasningslegger. Han kunne spilt for Barcelona, han ville passet perfekt i laget deres. Han har god spilleforståelse og er en intelligent spiller, og det er derfor han har prestert under hele karrieren. Det er i år eller aldri for ham, fordi han er 31 år nå, sier Wenger ifølge The Guardian.

De to Manchester United-spillerne er nominert til tittelen årets spiller sammen med Chelsea-duoen Juan Mata og Eden Hazard, samt Luis Suarez og Gareth Bale.

- Du har bare noen få valgmuligheter. Robin gikk noen kamper uten å score, og avstemmingen skjedde under den perioden, så det kan tale mot ham. Du har Suarez, men han har bitt seg ut av diskusjonen. Du har Gareth Bale. Jeg tror Carrick er en undervurdert spiller i England, og noen ganger så er det ikke bare målscoreren som burde få anerkjennelse, men spillerne som er i sentrum av begivenhetene, sier Wenger.

Vinnerne av prisen for «årets spiller» vil bli annonsert 28.april.