- En besettelse å vinne

Arsene Wenger var veldig glad for seieren mot Dinamo Kiev i kveld. Vi fulgte Champions League direkte.

Arsenal herjet med Dinamo Kiev i en forrykende mesterligakamp, uten å få uttelling før helt mot slutten. 1-0-seieren berger Arsenals håp om avansement.

I den fartsfylte fotballkampen kom det sjanser på løpende bånd på et fullsatt Highbury. Arsenal hadde de klart fleste mulighetene, men også Dinamo Kiev bidro med sitt.

Men det skulle gå lang tid før Arsenal lyktes. Hør bare her:

Bare to minutter var gått da Thierry Henry hadde Arsenals første store mulighet. Tre minutter seinere hadde bortelaget en sjanse til å ta ledelsen, men en imponerende inngripen av Arsenals landslagsstopper Sol Campbell sørget for at det ikke ble noe av.

Dennis Bergkamp hadde fått sjansen fra start av Arsène Wenger, og nederlenderen kunne også ha sendt Arsenal i føringen før pause. Fredrik Ljungberg og Robert Pires hadde også store sjanser, men begge unngikk å sette inn den forløsende scoringen. Dinamo Kiev reddet også på streken et par ganger i 1. omgang.

Pøste på

Til sammen hadde Arsenal over 20 avslutninger mot ukrainerne. Rett etter pause var Bergkamp nær scoring igjen, men heller ikke denne gangen ville ballen i mål. Og Pires presterte å heade utenfor på blank goal etter 67 minutter.

Arsenal satte inn friskt blod i form av Kanu i sluttminuttene, men heller ikke det så ut til å hjelpe. Godt spill, farlige kontringer og opprullinger er nytteløse så lenge de ikke gir uttelling.

Men da venstreback Cole fikk ballen over mållinja med en stupheading etter at Thierry Henrys vant en hodeduell og stusset videre, brøt jubelen løs. Det var så fortjent, så fortjent.

- Etter så mange tap i Champions League har det blitt en besettelse for oss å vinne. Desto deiligere da Ashley Cole reddet oss to minutter før slutt, sa Arsene Wenger til Sky etter kampen.

Og dermed har Arsenal fortsatt muligheten til å avansere til mellomspiller i mesterligaen. Nå har London-klubben fire poeng på fire kamper. Inter har sju poeng etter 1-1 mot Lokomotiv Moskva, Dinamo Kiev har seks poeng og Lokomotiv Moskva fem i den jevne gruppen.

Men skal Arsenal komme seg videre er de avhengig av flere poeng i de to siste kampene.

Rekord i Monaco

Den mest målrike kampen i Champions League før kveldens oppgjør var Paris St. Germains 7-2-smadring av Rosenborg i oktober 2000. Men rekorden ble slått med to mål i kveld. Monaco vant hele 8-3 over Deportivo, Rosenborgs banemenn fra kvalifiseringen. Den største Monaco-helten ble Prso, som scoret hele fire mål. Hassan El Fakiri var ubenyttet reserve for Monaco.

Celtic overlegne

Rangers ble i går avkledd av Manchester United, men den argeste rivalen til Rangers gjenvant litt skotsk ære mot Anderlecht i kveld. Anderlecht hadde tidligere Stabæk-spiller Christian Wilhelmsson og tidligere Viking-stopper Thininen på banen, men ble overkjørt av Celtic. Henrik Larsson førte Celtic opp i ledelsen med sitt 32. mål i Europa, før samme mann stusset til Miller, som sikkert satte inn 2-0. Etter 29 minutter punkterte Sutton kampen etter en pasning fra Hartson.

- I dag viste vi alle at Celtic er et godt lag. I andre omgang handlet det bare om å sikre seieren vi la grunnlaget for i første, sa «Henke» til Sky etter kampen.

Anderlecht måtte til slutt ha straffe for å score. Riktignok holdt ikke straffe heller, for Magnus Hedman i Celtic-buret reddet både straffen og en retur før Dindane satte ballen i nettaket.

Lyon i føringen

I toppoppgjøret i gruppe A mellom Bayern München og Lyon, tok de franske mestrene ledelsen ved Juninho på et frispark etter seks minutter. Den spanske toppscoreren i fjor, Roy Makaay, utliknet fem minutter seinere etter et innlegg fra Ze Roberto. Det var Makaays fjerde mål på like mange kamper i Champions League etter overgangen fra Deportivo.

Men den tidligere Bayern-spissen Elber skulle bli matchvinner. Brasilianeren rykket i fra i feltet, før han satte ballen utenfor rekkevidden til VMs beste spiller i fjor, Oliver Kahn.

Juventus videre

I går ble Real Madrid klare etter 0-0 borte mot Partizan Beograd, og i kveld klarte Juventus det samme. Med 0-0 borte mot Bjørn Tore Kvarmes Real Sociedad er de kvalifisert for sluttspillet som lag nummer to. Juventus spilte på et uavgjort-resultat og gjennomførte taktikken perfekt med en god Buffon bakerst.

- Vi kjempet for dette poenget. Psykologisk er det veldig viktig å være sikret å gå videre før de to siste kampene, sa Juventus-trener Marcello Lippi til AP.

Det betyr at Juventus fortsatt er ubeseirede i Serie A og Champions League denne høsten.

Vi fulgte Champions League direkte.

Dagbladet.no