KRITISK:  Arsene Wenger var ikke spesielt fornøyd med at en norsk dommer skulle dømme returoppgjøret i Champions League. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Arsene Wenger var ikke spesielt fornøyd med at en norsk dommer skulle dømme returoppgjøret i Champions League. Foto: NTB ScanpixVis mer

- En bevisst avledningsmanøver i jakten på en syndebukk

Dommersjef etter Wengers kritikk.

(Dagbladet): Arsene Wenger var i går bekymret for at norske Svein Oddvar Moen dømmer returoppgjøret mellom Bayern München og Arsenal.

Arsenal har en tøff jobb å gjøre i kveld. De kommer til München med 0-2 i bagasjen fra hjemmeoppgjøret i Champions League.

- Når du kommer fra en liga der det ikke går så fort ... jeg vet ikke, sier franskmannen.

Ikke bra En avledningsmanøver, mener dommersjef Rune Pedersen.

- Svein Oddvar Moen dømte samme oppgjør i fjor, uten noe kritikk. Jeg kan ikke skjønne hva som har gjort han til en dårligere dommer ett år etter. Det kan være en bevist avledningsmanøver av Wenger etter en dårlig hjemmekamp, sier Pedersen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Dette er ikke noe nytt. De ligger an til å bli slått ut, og har press på seg. Det er enkelt å rette fokus på noe helt annet enn seg selv for å avlaste spillerne, sier dommersjefen.

God status Dommersjefen mener det neppe er tilfeldig at skandinaviske dommere blir tatt ut til toppoppgjør ute i Europa.

- De har en høy stjerne hos UEFA. Det kan være kontroversielle situasjoner, selv om dommeren har gjort det riktige. Jeg er sikker på at UEFA har valgt ut vårt team på grunn av god dømming over tid, sier Pedersen.

De norske dommerne er vant til labert tempo sammenliknet med de store ligaene. Er de norske dommeren likevel godt nok rustet?

- Ja. Moen har dømt internasjonalt i flere år. Norske dommere må bestå de samme fysiske kravene som dommere fra andre land, sier Pedersen og legger til:

- Det er marginer som gjør at lagene blir slått ut. Det hender at de prøver å finne andre syndebukker enn seg selv.

Partisk I dagens utgave av The Guardian kommer avisa med en helt annen vri på Wengers kritikk til dommere fra ligaer med lavere status.

De har hentet opp igjen et intervju med Mircea Lucescu, som ledet Shakhtar Donetsk til et 1-5 tap mot Arsenal i Champions League i 2010. Svein Oddvar Moen dømte oppgjøret.

Da sa Lucescu:

 DOMMERSJEF:  Rune Pedersen. Foto: NTB Scanpix
Foto: Morten Holm / Scanpix
DOMMERSJEF: Rune Pedersen. Foto: NTB Scanpix Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Vi kommer aldri til å få den samme hjelpen fra dommere som de store klubbene. Hvis en fra skandinavia dømmer engelske lag, er det helt naturlig at dommerne støttet britene.

Skal vi tro Lucescu, er det Bayern som har noe å frykte i kveld. Skal vi tro Wenger, er det Arsenal som kan bli snytt for noe.

 DØMMER TOPPKAMP:  Oddvar Moen. Foto: NTB Scanpix
DØMMER TOPPKAMP: Oddvar Moen. Foto: NTB Scanpix Vis mer