Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En blir jo litt irritert over å bli slått...

... og i dag slo Bjørgen (34) knallhardt tilbake.

SUVEREN: Marit Bjørgen slo knallhardt tilbake på Beitostølen og fortalte både Therese Johaug og alle andre på hvilket hode langrennskrona hører hjemme. Foto: NTB Scanpix
SUVEREN: Marit Bjørgen slo knallhardt tilbake på Beitostølen og fortalte både Therese Johaug og alle andre på hvilket hode langrennskrona hører hjemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I går ble Marit Bjørgen rett og slett grisebanket av Therese Johaug på den klassiske ti-kilometeren på Beitostølen, og de første hentydningene om et tronskifte i norsk kvinnelangrenn ble bragt til torgs.

Utad tok Bjørgen nederlaget pent. Med et bredt smil tegnet og forklarte hun hvorfor Johaug var over 20 sekunder raskere enn henne.

Men inni seg likte hun slett ikke å bli så kraftig slått.

- Jeg er jo et konkurransemenneske, og liker ikke å tape. Men samtidig kjente jeg jo på kroppen min - og den kjenner jeg ganske godt etter å ha drevet med dette såpass lenge - at det ikke var noen optimal dag for meg.

- Det hadde vært tyngre å bli slått med 24 sekunder om kroppen hadde vært tipp-topp, sier Bjørgen.

Likevel, å tape er noe som gjør noe med Bjørgen. Derfor var dagens løp, 10 kilometer fristil, en slags revansje for henne.

Utklassing Og det var nettopp det det ble.

Marit Bjørgen ledet fra start til mål, og cruiset inn til en ny utklassingsseier. Tronskifte-debatten kan legges i skuffen. Marit Bjørgen er fortsatt Norges ubestridte skidronning.

- Nå er ikke dette verdens viktigste løp. Men det er likevel veldig godt å få de svarene jeg fikk i dag. Kroppen var mer samarbeidsvillig, og jeg løste teknikkoppgavene mine tilfredsstillende.

Når den kombinasjonen sitter, går ingen i verden fortere på ski enn Marit Bjørgen.

Rett i ryggen
Hun har hatt en tendens med å komme litt for mye frampå med overkroppen, og dagens arbeidsoppgave fra trener Egil Kristiansen var derfor enkel:

- Rett i ryggen, kreftene ned i snøen.

Det klarte hun - til toppkarakter.

- Jo, jeg klarte det, og når kroppen også er lett og fin, så går det jo ganske fort. Det er betryggende og gir en god følelse, sier Marit Bjørgen.

GODE SVAR: Da kroppen leverte og teknikken satt, kunne ingen true Marit Bjørgen på Beitostølen. Nå venter verdenscup i Kuusamo for veteranen. Foto: NTB Scanpix
GODE SVAR: Da kroppen leverte og teknikken satt, kunne ingen true Marit Bjørgen på Beitostølen. Nå venter verdenscup i Kuusamo for veteranen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling