- En bonus å slå den regjerende mesteren

Viking med tre strake seire mot Molde og Solskjær.

• Viking - Molde 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Viking vant 2-1 i seriepremieren mot fjorårets seriemester Molde.

Veton Berisha og Trond Olsen scoret målene for hjemmelaget og snudde kampen etter at Mattias Mostrøm ga Molde ledelsen i 1. omgang.

- De slår oss nok en gang, og det er skuffende etter 1. omgangen vår. Det er bra det er to uker til neste kamp, sier Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem til TV 2 etter kampen.

- Det er veldig deilig. Vi fortjente seieren. Vi ville mest og vant, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson til TV 2.

SCORET: Vikings Veton Berisha scoret ett mål da Molde ble slått 2-1 i serieåpningen.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SCORET: Vikings Veton Berisha scoret ett mål da Molde ble slått 2-1 i serieåpningen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær hadde ledet Molde i fire seriekamper mot dagens motstander uten seier - og lykkes heller ikke i femte forsøk. Dermed lever Viking-spøkelset videre for Molde-treneren og Viking er det eneste Tippeliga-laget Molde ikke har slått i løpet av hans to sesonger.

- Vi kom godt i gang. Den første halvtimen var vi gode. Vi møtte en godt fotballag.  Jeg synes det var en god fotballkamp og god reklame for resten av sesongen. Det er to fine mål Viking scorer, men vi gir dem litt for mye rom, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

- Det er alltid fint å få den første trepoengeren. Det er herlig å vinne, og en bonus å slå den regjerende mesteren, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

God Molde-start Mange forventet kriging og lite finspill på Viking Stadion - men det var to velspillende og offensive lag som viste seg fram før pause.

Viking åpnet offensivt og King Osei Gyan fikk en kjempesjanse til å score i åpningsminuttene. Et innlegg fra venstre fant midtbanespilleren i feltet, men avslutningen fra 10 meter ble blokkert av en Molde-forsvarer.

På Moldes første store sjanse fikk gjestene full uttelling. Laget rullet opp et angrep som havnet hos Mattias Mostrøm på venstresida. På litt heldig vis dro han seg forbi to Viking-forsvarere og skjøt ballen i mål fra rundt 16 meter.

Dermed ledet gjestene 1-0 etter sløvt og passivt forsvarsspill av Viking. Da var det spilt i 9 minutter.

Berisha-mål Men Viking våknet etter scoringen. Etter 31 minutter ble en lang ball spilt opp mot kantspilleren Jon Dadi Bödvarsson. Den raske vingen la ballen inn i feltet, og fant Veton Berisha på bakre stolpe.

På enkelt vis satte han inn 1-1.

Spillet fortsatte å svinge fram og tilbake etter pause, og spesielt Vikings Trond Olsen hadde en god dag på sin venstreside.

Snudde kampen
Etter 57 minutter dro kantspilleren seg inn fra venstre og helt over på motsatt side i 16-meteren til Molde. Olsen klemte til, og skuddet gikk via en Molde-fot til 2-1.

Dermed hadde Viking snudd kampen på eget gress.

Rundt ti minutter før slutt rev Olsen seg løs og banket ballen i Molde-målet, men han ble avvinket for offside.

I sluttminuttene klarte ikke Molde å sette inne en skikkelig sluttspurt, og Viking tok en sterk seier i årets første eliteseriekamp.